ΠΑΤΡΑ. Σοκαρισμένος δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας που διερευνά τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του, Τζωρτζίνας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την κατηγορούμενη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος είπε πως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα ενώ παράλληλα είπε πως δεν μπορεί να πει πολλά γιατί είναι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, που βγήκε από το κτήριο 9 της Ευελπίδων μετά από περίπου μια ώρα, επιβεβαίωσε πως δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Μέχρι τώρα δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα ότι είχε κάνει κάτι. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα, κανένας από την οικογένειά μας και περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά» ανέφερε ο ίδιος, και συνέχισε: «Είμαστε απολύτως συνεργάσιμοι με τις αρχές για αυτό».

Σε ερώτηση για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών του, που διερευνώνται από τις Αρχές, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως πρέπει να περιμένουμε τι θα ακολουθήσει.

«Μέχρι τώρα είχαμε δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχανε δώσει την παραμικρή υποψία ότι είναι εγκληματική ενέργεια ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν παθολογικά αίτια. Για αυτό και κυνηγάγαμε τόσα χρόνια για τη Μαλένα, κυρίως να πάρουμε μια απάντηση» ανέφερε ο ίδιος.

«Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία από μια κλήση που είχε λάβει, γνωρίζουν οι ίδιοι από το αρμόδιο τμήμα τι είχε γίνει, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» είπε, και συνέχισε: «Για άλλη μια φορά είχε πάει το παιδί στο Καραμανδάνειο για κάποιες μελανιές, οτιδήποτε είναι αποδεδειγμένο και στα νοσοκομεία και στις αρμόδιες αρχές».

Υποστήριξε δε, πως ήταν υπόδειγμα μητέρας τις στιγμές που ήταν μπροστά στα παιδιά.
«Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτημα για την έρευνα γύρω από τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το ερευνούν οι Αρχές».

«Δεν έχω να πω τίποτα για κάποιο συγγενικό πρόσωπο» δήλωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτημα για την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ξεκαθάρισε δε, πως δεν έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει το αίτημα διαζυγίου αλλά η αλήθεια για τα παιδιά» ανέφερε σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι του τηλεφώνησε την πρώτη ημερα αλλά μετά δεν απάντησε.

«Δεν έχω να της πω τίποτα απολύτως».

«Στυγνή δολοφονία»

Με τη σειρά του, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη έκανε λόγο για «στυγνή δολοφονία».

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους έξω από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Καράμπελας ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης του Μάνου Δασκαλάκη να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης. Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη» ανέφερε ο δικηγόρος, και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε».
Αναφερόμενος στην έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα, ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις