ΠΑΤΡΑ. Τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη παρήγγειλαν οι εισαγγελείς που χειρίζονται τις αντίστοιχες έρευνες.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ζήτησαν τη διενέργεια νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων προκειμένου να διακριβωθούν οι ακρίβεια συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή η 3,5 ετών Μαλένα, τον Ιούλιο του 2019 και η 6 μηνών Ίριδα, τον Μάρτιο του 2020.

Την ίδια στιγμή, τους έχουν διαβιβαστεί οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των κοριτσιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, που κατά την αρχική ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός τη είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, που πέθανε στο σπίτι της οικογένειας, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, αλλά και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Τέλος, ανοίγει νέος κύκλος καταθέσεων, καθώς θα κληθούν και όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές, ενώ τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού θα κληθούν τελευταία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά στον Μάνο Δασκαλάκη: Αν θέλεις να με δεις έλα στη φυλακή

Το θρίλερ με την υπόθεση της Πάτρας συνεχίζεται. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε απαντήσεις, μέσα από τη φυλακή, για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το τι συνέβαινε στην οικογένεια το διάστημα πριν φύγει από τη ζωή και η μικρή Τζωρτζίνα. Η 33χρονη θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τόσο για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, όσο και για την εξωσυζυγική σχέση που λέγεται ότι είχε.

Η μητέρα που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία της 9χρονης, τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο και ζήτησε να μεταφερθούν τα λόγια της στη εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως είπε ο δημοσιογράφος: «Ζήτησε να μεταφέρουμε ως προς τους διαπληκτισμούς και την κακοποίηση ανάμεσα σε εκείνη και τον Μάνο, ότι ήταν απλώς ένας τσακωμός που έγινε μπροστά στην Τζωρτζίνα, όπως το κατέθεσε ο Μάνος στην ανακρίτρια και όπως είχε πει και η ίδια. "Δεν θέλω καμία ανάμειξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις". Αυτό που τόνισε είναι ο Μάνος, αν θέλει μπορεί να πάει ανά πάσα στιγμή σε κάποιο από τα επισκεπτήρια να τη δει κατά πρόσωπο και να τη ρωτήσει αν εκείνη σκότωσε τα παιδιά της. "Εγώ δεν έχω αφήσει το παραμικρό ενδεχόμενο ότι ο Μάνος ή 3ο πρόσωπο έχει ευθύνες για τον θάνατο των παιδιών μου", είπε χαρακτηριστικά».

Όσο για την εξωσυζυγική σχέση, είπε στον Γιώργο Σόμπολο ότι: «Ενώ είχα χωρίσει με τον Μάνο, είχα βρεθεί με ένα άτομο, όμως είχα χωρίσει και το τονίζω. Έχω μηνύματα από τον ίδιο τον Μάνο που μου λέει ότι ελπίζει να βρει καλύτερο άνθρωπο από εκείνον».

Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος: «Όταν ήταν άρρωστη η Τζωρτζίνα, εκείνος της ζήτησε να χωρίσουν για να πάει στην Αθήνα και να συζύσει με γυναίκα που γνώριζε από παλαιότερα χρόνια. "Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί δεν ήθελα να είμαστε μαζί"».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις