ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα το κινηματογραφικό εργαστήριο Storylab, στο οποίο φοιτητές κινηματογραφικών σχολών εκπαιδεύονται πάνω στην παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε σύντομο χρονικό διάστημα (5 ημερών) .Τους φοιτητές καθοδηγούν ο Erik Knudsen, σκηνοθέτης και καθηγητής από την Μ. Βρετανία, και ο Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος, διδάσκων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Και οι δύο είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Στόχος του εργαστηρίου:

Η συνεργασία μεταξύ των φοιτητών ώστε να προσπαθήσουν να βρουν την δική τους φωνή στην παραγωγή ταινιών, εφαρμόζοντας τις αρχές που χρησιμοποιούνται στο Διεθνές Ερευνητικό Δίκτυο Ανάπτυξης Κινηματογράφου Storylab.

Το τελικό προϊόν του Storylab θα είναι μια σειρά από ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, οι οποίες θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση του 8ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ,την Τέταρτη 13 Απρίλιου ,στις 20:15, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις