ΠΑΤΡΑ. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τις Αρχές πλέον να ερευνούν και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά πλέον ο χρόνος για το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα οι οποίοι θα δώσουν την οριστική απάντηση για το αν και η Μαλένα και η Ίριδα υπήρξαν επίσης θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Η έμπειρη ιατροδικαστής Άννα Ράζου μιλώντας στο Newsbomb.gr για την περίπτωση της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα όπου ήταν παρούσες η εν ζωή Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα, δήλωσε πως, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση της ιατροδικαστικού, Αγγελικής Τσιόλα.

«Τα ευρήματα που έχουμε από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στην Ίριδα είναι πάρα πολλά τα οποία στοιχειοθετούν για εμάς τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου. Πολύ σύντομα θα έχουμε και τα επίσημα πορίσματα, τα οποία θα ανακοινώνουνε τα ευρήματα και θα βγουν στην δημοσιότητα για μάθει ο κόσμος ακριβώς τι έχει συμβεί στο βρέφος», δήλωσε αρχικά.

Η ίδια ανέφερε, πως πολύ σύντομα η κατάθεση της κυρίας Τσιόλα θα είναι διαφωτιστική καθώς θα βγουν στο φως της δημοσιότητας με λεπτομέρεια τα ευρήματα, «εκτός από τις κακώσεις που βρέθηκαν στο στόμα της Ίριδας υπήρχαν και εσωτερικές αιμορραγίες. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν έναν ασφυκτικό θάνατο. Το είδος του θανάτου αλλάζει από παθολογικά αίτια έχουμε ξεκάθαρα ανθρωποκτονία. Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος ερευνών, όπου πρέπει όλα αυτά να μπουν σε μια σειρά έτσι ώστε τα επίσημα πορίσματα για να ολοκληρωθεί η έρευνα σε αυτή την φοβερή υπόθεση που μας απασχολεί τόσο καιρό».

Κλείνοντας, η κα Ράζου διευκρίνισε πως κάποια από τα στοιχεία της Ίριδας θα βοηθήσουν και την υπόθεση της Μαλένας, ωστόσο τόνισε πως η κάθε περίπτωση ήταν διαφορετική.

Το πανάκι της Ίριδας «μίλησε»

Η ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, όπως είναι γνωστό, δεν έχει προσδιορισθεί και γι’ αυτό δεν αναγράφεται στην Ιατροδικαστική Εκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, στην Πάτρα, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή 30 ολόκληρες ώρες μετά την διαπίστωση του θανάτου του βρέφους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή της «Π», η ώρα του θανάτου, κατά ασφαλή, χρονική προσέγγιση, είναι σε γνώση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής. Εξηγείται δε, με βάση την πραγματική ώρα ο λόγος που η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα δείχνουν να έχουν πέσει σε κάποιες αντιφάσεις ως προς την χρονολογική σειρά των γεγονότων εκείνου του Κυριακάτικου πρωινού της 21ης Μαρτίου 2021.

Εν προκειμένω, κρίσιμες και καθοριστικές θεωρούνται οι διαπιστώσεις των ιατρών και νοσοκόμων του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου, οι οποίοι «υποδέχθηκαν» νεκρό το μωρό από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι. Βάσιμα τονίζεται ότι έχουν προχωρήσει σε σωστή εκτίμηση της ώρας που το παιδί έχασε τη ζωή του.

Υπενθυμίζουμε ότι την μοιραία μέρα η Ρούλα, η αδελφή της, η Τζωρτζίνα και η Iριδα κοιμήθηκαν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο αδελφές είπαν ότι το βρέφος έκλαψε στις 7.30 το πρωί και πήγε η Ρούλα στο δωμάτιο να το φροντίσει, όπου σύμφωνα με την αδελφή της έμεινε μόνο 30 δευτερόλεπτα…

Οι αντιφάσεις – που εκτιμώνται και ως παραπλανήσεις – έχουν αναλυθεί εύστοχα από το την ΕΛΑΣ. Επί παραδείγματι, είπε ψέμα η Ρούλα ότι υπολογίζεται ο θάνατος της Iριδας μεταξύ 8–9 το πρωί – επικαλούμενη προσδιορισμό που δήθεν της ανέφερε η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα; Η τελευταία έχει διαρεύσει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο στη μητέρα του βρέφους. Αλλά και η αδελφή της, Δήμητρα, μπέρδεψε τις ώρες. Αρχικά, είχε πει ότι βρήκε νεκρό στην κούνια το μωρό στις 10.30 το πρωί, κάτι που «διόρθωσε» λέγοντας ότι το συμβάν έγινε μία ώρα αργότερα..!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις