ΣΠΑΡΤΗ. Φτωχή και δύστυχη η Σπάρτη και συγκλονισμένος ο κόσμος του Πολιτισμού από τον θάνατο της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου (9/4/11) έφυγε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας.

Με καταγωγή από την Ηλεία η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της και συνδημιούργησαν ότι φέρει την σφραγίδα «Σαϊνοπούλειο». Η ίδια είχε πει στον Πάνο Παπαδολιά:

«– Απευθυνόμενη στου σημερινούς νέους τι θα είχατε να τους πείτε;

Αγαπώ πολύ τα νέα παιδιά. Είναι η ελπίδα του τόπου μας. Όλα όσα κάναμε τα κάναμε για την νεολαία, για να παρέχουμε πολιτισμό και να μορφωθούν τα παιδιά μας. Υπάρχουν καλά παιδιά, σωστών οικογενειών. Υπάρχουν, όμως, κι ορισμένα που δεν φέρονται καλά. Το γιατί δεν το γνωρίζω. Δυστυχώς σήμερα υπάρχει έλλειψη σεβασμού…

– Έχετε ζήσει τη Σπάρτη σε διάφορες εκφάνσεις της. Τι θα κρατούσατε από το παρελθόν της και τι θα αλλάζατε στο παρόν της;

Την βρήκα σχεδόν χωριό τη Σπάρτη. Δεν είχαν γίνει αυτές οι πολυκατοικίες. Σήμερα είναι πιο εξελιγμένη σαν πόλη. Αλλά μην μου πείτε ότι δεν καλύτερα τα παλιά χρόνια από τα σημερινά! Τότε υπήρχε σεβασμός, υπήρχαν πιο έντιμοι άνθρωποι. Τώρα μεγάλη μερίδα κόσμου δεν σέβεται ούτε τους μεγαλύτερους ούτε τίποτε! Το σεβασμό θα κρατούσα από το παρελθόν. Τον σεβασμό και την εντιμότητα…»

Η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου τα τελευταία χρόνια βρισκόταν τακτικότατα στο Σαϊνοπούλειο Άλσος και φυσικά είχε σημαντικό ρόλο στην εκπόνηση του προγράμματος των καλοκαιρινών Φεστιβάλ στο Αμφιθέατρο. Αθόρυβη, ευθύβολη, παραδοσιακή και εύστροφη.

Η Σπάρτη θλιμμένη αλλά και ο κόσμος του Πολιτισμού σιωπηλός.

Για την κηδεία της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι. Δεν αναμένεται πριν από την Μεγάλη Δευτέρα 18/4/22.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις