ΣΠΑΡΤΗ. Ο μελίρρυτος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος, απευθύνει ευχετήριο μήνυμα στο ποίμνιο, με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα, στο οποίο κεντρική θέση κατέχει η επικράτηση της ειρήνης.

«Προσεύχομαι με όλη την καρδιά μου να σταματήσει ο άδικος πόλεμος που αποτελεί εντροπή για τους πολιτισμένους ανθρώπους», τονίζει ο Μονεμβασίας και Σπάρτης:

«Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του Πάσχα, απευθύνομαι στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεώς μας, στους αξίους άρχοντες του Νομού μας, στον ευσεβή λαό της Επαρχίας μας και στους αποδήμους αδελφούς μας, αλλά και στους απανταχού φίλους μας και εύχομαι στον καθένα χωριστά και σ’ όλους μαζί να ζήσουν χρόνια πολλά και να έχουν στην καρδιά τους παντοτινή την αναστάσιμη χαρά.

Εύχομαι ν’ αγωνίζονται έντιμα, με την ελπίδα, ότι ο Αναστάς Κύριός μας, που εβεβαίωσε όλους μας, πως θα είναι συνεχώς μαζί μας «πάσας τας ημέρας τής ζωής μας», θα τους δίδει την δύναμη να υπερνικούν τις δυσκολίες της ζωής και θα τους χαρίζει σαν αμοιβή την νίκη στις επιδιώξεις τους.

Προσεύχομαι με όλη την καρδιά μου να σταματήσει ο άδικος πόλεμος που αποτελεί εντροπή για τους πολιτισμένους ανθρώπους, στην περιοχή που αυτό τον καιρό καταστρέφεται αδικαιολόγητα και να επικρατήσει η ειρήνη, γιατί μόνο στο εύκρατο κλίμα της αναπτύσσονται φυσιολογικά οι πνευματικές, ακόμη και οι σωματικές μας δυνάμεις.

Εύχομαι και προσεύχομαι, αυτή η ειρήνη, «… η πάντα νουν υπερέχουσα», που είναι το πρώτο δώρο του Αναστάντος στην ανθρωπότητα, να έχει μονιμότητα στις καρδιές μας, γιατί, «…μαύροι τις μαράνανε χειμώνες», αλλά και μέσα στις χριστιανικές οικογένειες, για να είναι πραγματικές «κατ’ οίκον εκκλησίες», όπου θα λατρεύεται ο Θεός «εν πνεύματι και αληθεία», και θα καλλιεργείται το σύνολο των αρετών, που μας καταξιώνουν ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Χριστός Ανέστη αδελφοί μου και παιδιά μου»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις