ΣΠΑΡΤΗ. «Η Σπάρτη και η Λακωνία κατευόδωσαν (Δευτέρα 18/4, 11:00, ΙΝ Οσίου Νίκωνα) μια σπουδαία γυναίκα, η οποία, αφού συνδιαμόρφωσε μαζί με τον αείμνηστο ευπατρίδη Γεώργιο Σαϊνόπουλο την ανεκτίμητη προσφορά του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος για τον Πολιτισμό του Τόπου, κατέστησε, μετά την εκδημία του, σκοπό της ζωής της τη διατήρηση του πολύμορφου αυτού Έργου»:

  • Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα – Ψήφισμα

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια της αξιοσέβαστης Προέδρου του, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη προσφορά της εκλιπούσης στον τόπο, το σπάνιο ήθος, την αξιοπρέπεια και το δυναμισμό που τη χαρακτήριζαν, καθώς και τη συνεχή στήριξη που με αυταπάρνηση πρόσφερε στον αείμνηστο σύζυγό της και το όραμά του μέχρι το τέλος, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στην εξόδιο ακολουθία της εκλιπούσης.

2) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

3) Να καταθέσει στη μνήμη της το ποσό των 1.000 € υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Μητροπόλεως της πόλεώς μας.

4) Να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία επί τριήμερον στο Σαϊνοπούλειο Άλσος.

5) Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια της αξιοσέβαστης Προέδρου του, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη προσφορά της εκλιπούσης στον τόπο, το σπάνιο ήθος, την αξιοπρέπεια και το δυναμισμό που τη χαρακτήριζαν, καθώς και τη συνεχή στήριξη που με αυταπάρνηση πρόσφερε στον αείμνηστο σύζυγό της και το όραμά του μέχρι το τέλος, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στην εξόδιο ακολουθία της εκλιπούσης.

2) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

3) Να καταθέσει στη μνήμη της το ποσό των 1.000,00€ υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Μητροπόλεως της πόλεώς μας.

4) Να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία επί τριήμερον στο Σαϊνοπούλειο Άλσος.

5) Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.»

  • Ο Πέτρος Τατούλης

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγο του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί της και κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπου χάρη στις άοκνες προσπάθειες τόσο της ιδίας όσο και του συζύγου της το Ίδρυμα αποτελεί ένα φάρο ελπίδας και πολιτισμού για τη Λακωνία.

Η δυναμική και δραστήρια Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου θα παραμείνει για πάντα παράδειγμα προσήλωσης και συνέπειας στις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύει τόσα χρόνια το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα με ιδιαιτέρες ευαισθησίες για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Θα έχω πάντοτε στη μνήμη μου αυτούς τους δύο σπουδαίους Ανθρώπους και μεγάλους Ευεργέτες για τη Λακωνία, που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα και τεράστια παρακαταθήκη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

«Η στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος προσήκουσα τιμή της μνήμης Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.

Η Σπάρτη και η Λακωνία κατευόδωσαν σήμερα μια σπουδαία γυναίκα, η οποία, αφού συνδιαμόρφωσε μαζί με τον αείμνηστο ευπατρίδη Γεώργιο Σαϊνόπουλο την ανεκτίμητη προσφορά του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος για τον Πολιτισμό του Τόπου, κατέστησε, μετά την εκδημία του, σκοπό της ζωής της τη διατήρηση του πολύμορφου αυτού Έργου.

Σε καιρούς χαλεπούς, υπηρέτησε το σκοπό αυτό με συνέπεια, πίστη και εργατικότητα. Η αγωνία της για το (δύσκολο) παρόν και για το (επαπειλούμενο) μέλλον του Ιδρύματος συν-κινούσε στον αγώνα τον καλόν πολλούς εθελοντές συνεργάτες, επώνυμους και ανώνυμους -όλους το ίδιο άξιους επαίνου για την ανιδιοτελή συστράτευσή τους.

Θα ήταν, όμως, ασέβεια στη μνήμη της και ασυγχώρητος κομφορμισμός, εάν αποσιωπούσαμε πως η επίσημη, “θεσμική” στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, υλική και ηθική, δεν ήταν ανάλογη της προσφοράς των ανθρώπων του και της σημασίας του για τον Τόπο. Κάποτε, μάλιστα, ήταν κατώτερη των αναγκών και των περιστάσεων και αναντίστοιχη της αγωνίας που η Πρόεδρός του ένιωθε αναγκασμένη να εκφράζει προς όλα τα επίπεδα…

Οι επικήδειοι στέφανοι μαραίνονται γρήγορα -και οι επικήδειοι λόγοι γίνονται “λόγια του αέρα”, αν δεν επαληθεύονται από τα έργα των ρητόρων. Το κενό που αφήνει πίσω της η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, όσο μεγάλο και απρόσμενο κι αν μοιάζει, θα γίνει πραγματικό χάσμα, εάν δεν συναισθανθούμε όλοι πως μόνον η με κάθε τρόπο -και με κατάθεση ψυχής- στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος αποτελεί την προσήκουσα απόδοση Τιμής στη μνήμη της.

Η Πνευματική Εστία Σπάρτης, η οποία είχε την τιμητική ευθύνη να συνεπικουρεί τις πολιτιστικές προσπάθειες του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος -ιδιαιτέρως δε στο χώρο και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου, από τα πρώτα του βήματα- θα θυμάται με ευγνωμοσύνη και θα προσπαθεί πάντα να θυμίζει στην πόλη την οφειλή της προς το ζεύγος Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου. Το αίσθημα, ακριβώς, που διακατέχει την καρδιά και το νου των συμπολιτών, που τα καλοκαιρινά βράδια των εκδηλώσεων στο Αμφιθέατρο, νιώθουν αυθόρμητα την ανάγκη να χειροκροτήσουν τους “απόντες” Ευεργέτες του Πολιτισμού

  • Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης - Ψήφισμα

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της κ. Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και συζύγου του αειμνήστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου. Η αξιοσέβαστη, δραστήρια και δυναμική κα Χρυσαυγή προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον χώρο του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, στηρίζοντας και συνεχίζοντας το όραμα του ευπατρίδη συζύγου της. Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την προσφορά της στην κοινωνία μας το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη προς τους οικείους της εκλιπούσης.
  2. Να παραστεί η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

  1. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης»

  • Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΟΙ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ» Πατσιλίβας Θεμιστοκλής

«Ο Θάνατος κάθε ανθρώπου βυθίζει σε θλίψη το εγγύτερο περιβάλλον του.

Όταν φεύγει ένας άνθρωπος παραγωγικός κοινής ωφέλειας, αυτή η απώλεια πλήττει πολλαπλά συναισθήματα, διότι ανασύρονται αναμνήσεις δράσεις και έργα του θανόντος, που δύσκολα θεραπεύονται.

Τέτοια συναισθήματα μας διακατέχουν για την αείμνηστη Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου.

Τους κτήτορες του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος θα τους συνοδεύει αιωνίως η ύστερη φήμη.

Ας είναι αιώνια η μνήμη τους.»

  • Η ΕΠΣ Λακωνίας

«Η αξιαγάπητη Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου έφυγε και πάει να συναντήσει τον αείμνηστο Γεώργιο Σαϊνόπουλο που μαζί πορεύτηκαν, οραματίστηκαν και πρόσφεραν ποικιλοτρόπως στην κοινωνία της Σπάρτης για πολλά χρόνια.

Λάβαμε την αγάπη της για το λακωνικό ποδόσφαιρο και σε κάθε κάλεσμα μας ήταν δίπλα μας.

Η χαμογελαστή κ. Χρυσαυγή θα είναι πάντα στην καρδιά μας.

Καλό της ταξίδι......»

  • Η ανθρωπιστική Λέσχη Lions Club «Sparti»

«Το Δ. Σ και τα μέλη της νεοϊδρυθείσας Ανθρωπιστικής Λέσχης Lions ClubSpartiμε θλίψη αποχαιρετούν τη Χρυσαυγή Σαϊονοπούλου, μια αξιοσέβαστη γυναίκα, μία ξεχωριστή συμπολίτισσα.

Πάντα πλάι στο σύζυγό της, αείμνηστο Γεώργιο Σαϊνόπουλο, με ιδιαίτερη αγάπη για τους νέους και τον άνθρωπο, στήριξε άοκνα το οραμά τους, προσφέροντας λαμπρό έργο που θα μείνει απρόσβλητο στη φθορά του χρόνου.

Η φροντίδα και η αγάπη για τον τόπο του συζύγου της, που αγάπησε σαν δικό της, και το ξεχωριστό ανθρωπιστικό τους πνεύμα, τους ώθησε στο σπουδαίο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, ένα έργο που τους κατατάσσει στην Αιώνια Μνήμη και που θα αξίζει για πάντα την ευγνωμοσύνη μας.

Σε όλη την πολυετή πορεία αυτής της διαδρομής η Χρυσαυγή Σαϊονοπούλου , αρωγός, συμπαραστάτης, ενθουσιώδης συνοδοιπόρος, κράτησε ψηλά αυτό το όραμα και των δυο, δίνοντας με αξιοπρέπεια και ήθος το μήνυμα ότι ο αληθινός πλούτος του ανθρώπου είναι ο τρόπος που τον αξιοποιεί και ότι η πραγματική του παρακαταθήκη είναι αυτό που αφήνει πίσω του, όταν “φεύγει” .

Η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου και ο αείμνηστος σύζυγός της θα αποτελούν πάντα για μας τους Λάκωνες λόγο περηφάνιας, λόγο απόδοσης Τιμής, Σεβασμού και Αιώνιας Μνήμης.»

  • Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»

«Το Δ. Σ. και τα Μέλη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”, εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την απώλεια της εκλεκτής συμπολίτισσάς μας, Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και συζύγου του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου.

Η εκλιπούσα Κυρία Χρυσαυγή, γεννημένη στην Ηλεία, στάθηκε με ήθος, ευγένεια και αξιοπρέπεια, πλάι στον ένθερμο πατριώτη και σύζυγό της, τον αείμνηστο και σπουδαίο Λάκωνα, Γεώργιο Σαϊνόπουλο, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Σπαρτιατών, από το 1964 έως το 1967 και ύστερα από διακοπή 7 ετών –αφού τον είχε απομακρύνει η δικτατορία- επανεξελέγη το 1974 έως το 1978, με τον οποίο εργάστηκαν δημιουργικά και ευεργέτησαν πνευματικά, πολιτιστικά και κοινωνικά τον τόπο μας.

Η ανιδιοτέλεια, η αγάπη και τα βαθιά ανθρωπιστικά τους αισθήματα, διαχέονταν καθημερινά στην τοπική κοινωνία και το πολιτιστικό, αθλητικό και φιλανθρωπικό τους έργο, έπεφτε ως ευεργετική βροχή και δρόσιζε τις διψασμένες από πνεύμα και πολιτισμό, ψυχές των Λακώνων συμπατριωτών μας, αλλά και των άλλων Πελοποννήσιων, που συνέρρεαν κάθε καλοκαίρι στον υπαίθριο χώρο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων πανελλήνιας εμβέλειας, το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, πλησίον της Σπάρτης.

Το όραμα της Χρυσαυγής και του Γεωργίου Σαϊνόπουλου για μια ζωντανή πολιτιστικά Λακωνία και ευημερούσα κοινωνία με όσο το δυνατόν λιγότερο ανθρώπινο πόνο πρέπει να παραμείνει ζωντανό, με τη συνεχή λειτουργία του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και αυτό θα είναι η καλύτερη απόδοση Τιμής στη Μνήμη του αείμνηστου ζεύγους των ευεργετών της Σπάρτης και της Λακωνίας, Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.

Τέλος, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας, προς την οικογένεια, τους οικείους και τους αναρίθμητους φίλους της.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις