ΤΡΙΠΟΛΗ. Την πιλοτική έναρξη του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Τρίπολη, που αποτελούσε και προεκλογική του δέσμευση, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Μεγάλη Τετάρτη, 20/4.

  • Το μέτρο, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την Τρίτη 3 Μαΐου.

Οι καθυστερήσεις και η ανάγκη στελέχωσης της δημοτικής αστυνομίας

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, για την καθυστέρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, ρόλο έπαιξε «…η μη ύπαρξη δημοτικής αστυνομίας», προσθέτοντας ότι ελπίζει πως «…θα ενισχυθεί από το υπουργείο με περισσότερα άτομα…».

Έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν 2 (!) άτομα για την δημοτική αστυνομία και αναμένεται η προκήρυξη περαιτέρω θέσεων από το υπουργείο, για την ενίσχυση των Δήμων…

  • Τζιούμης: «Ευελπιστούμε ότι με την εφαρμογή του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα βελτιωθεί σημαντικά το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα του πάρκινγκ, στο κέντρο της πόλης»
  • Ενημερωτικά σημειώματα

Όπως περιέγραψε ο Κώστας Τζιούμης, από 20/4, στα αυτοκίνητα, που θα παρκάρουν σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θα τοποθετείται ένα ενημερωτικό σημείωμα, από τη δημοτική αστυνομία.

Έτσι ενημερώνονται οι πολίτες, ότι η πλήρης εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2022, όποτε και θα ισχύσει και η επιβολή προστίμων για τους παραβάτες.

  • Σήμανση και διαγράμμιση οδών

Ας αναφερθεί πως στους δρόμους της αρκαδικής πρωτεύουσας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες διαγραμμίσεις και έχουν τοποθετηθεί κατακόρυφες πινακίδες.

Πορτοκαλί, κόκκινο και λευκό χρώμα

Οι διαγραμμίσεις είναι,

  • με πορτοκαλί χρώμα (αντίτιμο 1 € την ώρα),
  • με κόκκινο χρώμα (1 € τη μισή ώρα) και,
  • με λευκό χρώμα (χωρίς κόστος, για όσους έχουν ετήσια κάρτα μόνιμου κατοίκου).
  • Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης είναι 3 ώρες.

Οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται την ξυστή κάρτα (με αναγραφόμενη ημερομηνία και ώρα) από περίπτερα ή ψιλικατζίδικα, την οποία και θα τοποθετούν στο παρμπρίζ.

Συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 100 αιτήσεις για 27 – 28 θέσεις μονίμων κατοίκων, οι οποίες αξιολογούνται από τη δημοτική αστυνομία και θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες. Η αναλογία στις περισσότερες πόλεις που ισχύει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι 1 προς 4.

  • Δημοτικά πάρκινγκ

Όπως τονίστηκε, «… τώρα δίνεται η δυνατότητα από τον νόμο, να μισθώσουμε οικόπεδα, περιμετρικά του κέντρου, για δημοτικά πάρκινγκ στην Τρίπολη.

Ως τώρα, δεν είχαμε αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που δεν υπήρχαν έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση.»

  • Υπόγειο πάρκινγκ στην Κάτω Αγορά με ΣΔΙΤ

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχουν σκέψεις για υπόγειο πάρκινγκ στην Κάτω Αγορά, σύντομα θα βγει η Προκήρυξη που θα αφορά την κατασκευή (μέσω ΣΔΙΤ) και εκμετάλλευσή από ιδιωτική εταιρεία, για 25 χρόνια…

Η συνέντευξη τύπου του Κώστα Τζιούμη για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις