ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Καλαμάτας έρχονται να προστεθούν μερικές επιπλέον εργασίες στο συγκεκριμένο έργο ,ένα έργο που χρηματοδοτείται με πίστωση 79.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο καλείται να υλοποιήσει ο «Μορέας» Α.Ε.

Με πρόσφατη απόφαση μάλιστα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα αφ’ ενός στις περιοχές εκατέρωθεν του περιμετρικού δρόμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και αφ’ ετέρου στην περιοχή του οικισμού Πήδημα.

Αναλυτικότερα, ο παραχωρησιούχος “Μορέας” Α.Ε. γίνεται και εντολοδόχος με την παραπάνω απόφαση του Υπουργού, ώστε να προβεί πάραυτα στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πήδημα του Δήμου Καλαμάτας, όπως επίσης και στις περιοχές εκατέρωθεν του περιμετρικού της Καλαμάτας, από το Πολιτέικο ρέμα (1 και 2) μέχρι και το ρέμα Κερεζένια.

Η συμπληρωματική αυτή απόφαση του Κ.Καραμανλή έρχεται για να τροποποιήσει την προϋπάρχουσα απόφαση του ίδιου, απόφαση που αναφερόταν σε συμπληρωματικές εργασίες , στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του πιο πάνω οδικού έργου- «για την επείγουσα αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, ως προς τις εντελλόμενες εργασίες».

Αναλυτικά η απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ΕΔΩ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις