Γράφει ο Γιάννης Μητράκος

ΣΠΑΡΤΗ. Αυτές τις μέρες φιλοξενώ τα εγγόνια μου και για να χαρούν σκέφτηκα να τα πάω σε κάποια παιδική χαρά της πόλης μας. Ατυχής ιδέα και ακόμα πιο ατυχής η επιλογή μου. Σκέφτηκα να τα πάω στην παιδική χαρά της πλατείας Δούκα. Αγνοώντας την τραγική της κατάσταση και την επικινδυνότητά της, αφού είναι φανερό ότι από τότε που κατασκευάστηκε, επί δημαρχίας Βαλιώτη, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν την έχει επισκεφτεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα που εγκυμονούν επικίνδυνες καταστάσεις για τα μικρά παιδιά. Έχοντας κοντά μου τη φωτογραφική μηχανή για να βγάλω κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες στους μικρούς, σκέφτηκα να φωτογραφίσω και τα προβληματικά σημεία της, ελπίζοντας πώς έτσι θα συγκινηθούν οι αρμόδιοι του Δήμου και θα σπεύσουν να αποκαταστήσουν την καθαριότητα και την ασφάλεια της παιδικής χαράς της πλατείας Δούκα. Κι ελπίζω με την ευκαιρία να γίνει ένας καθολικός έλεγχος σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου για να διορθωθούν όλα όσα εγκυμονούν κινδύνους για τους μικρούς δημότες, που αξίζουν τη φροντίδα και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής.

Στις φωτογραφίες θα δείτε:

Την απαράδεκτη εικόνα των ξεχειλισμένων κάδων απορριμμάτων που δημιουργούν μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα σκουπιδίλας στο χώρο της παιδικής χαράς.

Κατεστραμμένη κούνια.

Αρχή τσουλήθρας με οριζόντιο σίδερο πάνω στο οποίο χτυπούν τα κεφαλάκια τους οι μικροί.

Επικίνδυνη κατασκευαστική κοιλότητα στο τέλος της τσουλήθρας.

Επικίνδυνη τσιμεντένια βάση τσουλήθρας που προεξέχει.

Επικίνδυνη σιδερένια βάση χαλασμένου καθίσματος.

Γούρνα βρύσης χωρίς έξοδο με λιμνάζοντα θολά νερά.

Την ειρωνική σύσταση στο κάτω μέρος της πινακίδας του Δήμου, που καθιστά υπεύθυνους τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις