ΣΠΑΡΤΗ. Έβαλε την υπογραφή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (infokiosk), στη Σπάρτη.

Τα μέρη

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και του ΑΟΤΑ «Μοριάς Α.Ε.».

Ένα περίπτερο που θα το λέμε και «infokiosk»…

Το περίπτερο, θα διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο και διαδραστικά μέσα προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Έτσι, το τουριστικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων, αλλά και πληροφορίες που αφορούν στα καταλύματα, τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Επίσης, στους επισκέπτες θα παρέχονται πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τα δρομολόγια συγκοινωνιακών μέσων, ενώ θα διανέμονται τουριστικοί οδηγοί σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά, ρωσικά), τουριστικοί χάρτες και λοιπό πληροφοριακό υλικό, καθώς και διαφημιστικά φυλλάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Γιατί είναι χρήσιμο

Πέρα από την προώθηση του προορισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, το infokiosk επιδιώκεται να συμβάλλει «…στην προσπάθεια συλλογής στατιστικών στοιχείων, από το δείγμα του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την αξιολόγηση πληροφοριών σχετικά με την διαμονή και την κατανομή του χρόνου των τουριστών κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, στοιχείων που συνδράμουν στην χάραξη τουριστικής στρατηγικής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις