ΠΥΡΓΟΣ. Η εξέλιξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σε μελέτες που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος Πύργου, η ένταξη επιπλέον έργων σ’ αυτό, καθώς και η χρηματοδότηση έργων με παρονομαστή την ενεργειακή αναβάθμιση, ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με εποικοδομητικά και δημιουργικά αποτελέσματα, καθώς ο υπουργός δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση 2,8 εκ. ευρώ σε έργα ανάπλασης που αφορούν όλο το δήμο. Παρών στη συνάντηση ήταν κι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, καθώς ένα από τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ενεργειακή αυτονομία του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Πύργου.

«Με τον κ. Πέτσα είχαμε μια πολύ δημιουργική συνάντηση. Ήδη, έχουμε εντάξει πολλά έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τώρα επικεντρωνόμαστε, σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης» σημειώνει ο δήμαρχος Πύργου.

«Μιλήσαμε για την πορεία των ήδη ενταγμένων έργων που είναι σε φάση δημοπράτησης. Επίσης, επειδή για μας η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ένας μεγάλος τομέας λόγω της εκτίναξης των τιμών ηλεκτρισμού στη χώρα, διεκδικούμε - και ήδη έχει περάσει από την επιτροπή έγκρισης - το ποσό 1,7 εκ. ευρώ για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα στον Bιολογικό για τις ενεργειακές του ανάγκες». Πρόκειται για το έργο “Ενεργειακή Αναβάθμιση ΕΕΛ Πύργου με χρήση ΑΠΕ”, με αντικείμενο μεταξύ άλλων τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού για την ενεργειακή αυτονομία της εγκατάστασης και την αποδοτικότερη λειτουργία της.

«Επιπλέον ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εγκρίνει το ποσό των 2,8 εκ. ευρώ για έργα ανάπλασης σε όλο τον Δήμο Πύργου» συμπληρώνει ο κ. Αντωνακόπουλος και καταλήγει «Έγκαιρα, σε όλα τα προγράμματα, με έτοιμες μελέτες, έχουμε διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για έργα. Ο βηματισμός μας είναι γρήγορος και αποτελεσματικός, τηρουμένων όλων των αναλογιών και των καταστάσεων, στην υλοποίηση αυτών των έργων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις