ΣΠΑΡΤΗ. Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης συμμετέχει θερμά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 1η Μάη (10:30), στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Κάλεσμα

«Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,

Νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα,

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης , μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) τιμά και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, γιατί σήμερα μπορούμε όλες να έχουμε:

  • μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

Με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του κόστους για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό ανάμεσα σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ από τη μια και τη Ρωσία από την άλλη, στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για τη χειραφέτηση των λαών ώστε να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες στην Ουκρανία, που μετά την επέμβαση της Ρωσίας βιώνουν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις.

  • Κοινός είναι και ο αντίπαλος: Η εκμεταλλευτική κοινωνία.

Αυτό είναι το διεθνιστικό μήνυμα της 1ης Μάη

Κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια σ’ αυτούς που τον γεννούν, σ’ αυτούς που τον σπέρνουν!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία της Σπάρτης, την Κυριακή, 1η Μάη στις 10:30.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις