ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Νίκωνας Τζινιέρης, «…σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8.4.1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής».

Εκδηλώσεις στη Σπάρτη

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τον φετινό εορτασμό, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Σπάρτης οι εξής εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από τις 08:00 μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
  • Τέλεση Δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων, καθώς και εκφώνηση ομιλίας.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις