ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τελικά το ίδιο το Δίκτυο των ΦΟΔΣΑ εξηγεί ποιος έχει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του σχεδιασμού διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την επίσημη ανάρτηση του Δικτύου, ευθύνη του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ορθή λειτουργία των εργοστασίων, των σταθμών μεταφόρτωσης ενώ ο ΦΟΔΣΑ έχει την ευθύνη και για την προσωρινή αποθήκευση και για τη μεταφόρτωση και την αξιοποίηση και τη διάθεση των στερεών αποβλήτων.

Το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ είναι λακωνικό και σαφές στον εντοπισμό των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών που πηγάζουν από αυτές. Ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή των 5 Νομών Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του σχεδιασμού διαχείρισης, για τη λειτουργία της Παλαιόχουνης, για το εργοστάσιο στα Ξηροκάμπια, για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.

Ο ΦΟΔΣΑ, δηλαδή ο κ. Σταύρος Αργειτάκος, που εξελέγη πρόεδρος του Φορέα από τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού προηγουμένως αναδείχθηκε από τον δήμο Σπάρτης, αν και μη δήμαρχος, έχει ευθύνη να συντονίσει σε όλη της Περιφέρεια - και φυσικά στη Λακωνία που είναι η ιδιαίτερη έδρα του - την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων.

Είναι πράγματι μια θέση κρίσιμης εξουσίας και μεγάλης ευθύνης, γι’ αυτό και αποδίδεται μετά από εκλογή στον πρόεδρο, αμείβεται αναλόγως, παρακολουθείται από το σύνολο των δημάρχων και από την Περιφέρεια, είναι οριζόντιος συνεργάτης της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο (ΤΕΡΝΑ) και θα πρέπει να αποδίδει έργο και λογαριασμό αλλά και τα αποτελέσματα στα οποία έχει δεσμευθεί το σύνολο των εταίρων της ΣΔΙΤ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις