ΣΠΑΡΤΗ. «Σμύρνη, Κερύνεια, Μαριούπολη, 100 χρόνια δρόμος», είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα δώσει ο ειδικός ερευνητής και συγγραφέας Νίκος Βαλκάνος, τη Δευτέρα 9/5, (21:00) στον αύλειο χώρο εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Παπαδολιάς», Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου, στη Σπάρτη.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης που είναι αφιερωμένος στο «Έτος Μνήμης Μικράς Ασίας».

Υβριδική η ομιλία

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης αλλά συγχρόνως θα αναμεταδίδεται κι από την πλατφόρμα zoom:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/86771734180?pwd=TDdmZUU4cjhBV0lSOFkweEVTdVd2Zz09

Λίγα λόγια

Όπως ειπώθηκε, «Εκεί που θεωρήσαμε, διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του ’21 πέρσι, ότι ο Ελληνισμός ίσως μπορέσει να κάνει το αναγεννητικό του βήμα, καραδοκούσε στη γωνία το ’22 για να μας θυμίσει τη μεγάλη Καταστροφή και να δούμε γι’ άλλη μια φορά έναν βάρβαρο εισβολέα να αφανίζει το τελευταίο κομμάτι γηγενούς Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, στη Μαριούπολη.

Ο ομιλητής, Νίκος Βαλκάνος, που επισκέφτηκε, σε πρώιμη εποχή, τη μαρτυρική πόλη και τα ισοπεδωμένα σήμερα χωριά της, φοίτησε στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, ασχολήθηκε με την πολιτιστική παραγωγή, ιδιαίτερα τη μουσική (φεστιβάλ, συναυλίες κ.λπ.), και με τα πολιτιστικά δίκτυα, ιδιαίτερα τον Απόδημο Ελληνισμό και τα Βαλκάνια.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις