Γράφει ο Σωτήρης Ροϊνός

Θα μοιραστώ ένα Καλό Νέο!

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας, εδώ και 2 χρόνια περίπου, με πολλές επιστολές της προς τους αρμόδιους, είχε επισημάνει την απουσία της Σπάρτης, μεταξύ άλλων, και από τις πληροφοριακές πινακίδες της "Ολυμπίας Οδού".

Ειδικότερα, περνώντας τον Ισθμό της Κορίνθου προς Πάτρα, η αναγραφή των πόλεων/προορισμών:

της Τρίπολης, της Καλαμάτας, του Ναυπλίου, καθώς και του Άργους (που δεν είναι πρωτεύουσα νομού),

μέχρι και την έξοδο του αυτοκινητοδρόμου "ΜΟΡΕΑΣ" είναι σε πολλές πινακίδες, ενώ

Η ΣΠΑΡΤΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ!

Το ίδιο και από το αντίθετο ρεύμα, από Πάτρα προς Κόρινθο-Αθήνα.

Νωρίς το μεσημέρι σήμερα, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης Λακωνία ο οποίος, για να μοιραστεί μαζί μου το θετικό ενδεχόμενο, με ενημέρωσε ότι, κατευθυνόμενος προς Σπάρτη, είδε συνεργείο που εργαζόταν στο συγκεκριμένο σημείο και πάνω σε πληροφοριακή πινακίδα, υποθέτοντας ότι μάλλον δεν θα έχουν άλλο λόγο εργασίας σε πινακίδα εκεί, παρά το να "σηκώσουν" τη Σπάρτη.

Και πράγματι, πριν λίγο, φίλος διερχόμενος από το σημείο οδηγός μου το επιβεβαίωσε, αυτό που το πρωί μοιράστηκε μαζί μου ο Βουλευτής ως αισιόδοξο ενδεχόμενο.

Η αγνόηση της Σπάρτης, που έφτανε στα όρια της ΑΠΡΕΠΕΙΑΣ, στο συγκεκριμένο σημείο έλαβε τέλος.

Η Σπάρτη, επιτέλους αναγράφεται σε πινακίδα, όπως και τις αξίζει, και όπως ήταν υποχρεωμένη - ηθικά και νομικά - η Πολιτεία να ενεργήσει.

Ο Αγώνας συνεχίζεται ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της νομιμότητας και της ίσης αντιμετώπισης με την αναγραφή της Σπάρτης και στον αυτοκινητόδρομο "ΜΟΡΕΑΣ" -όπου, από την Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη, μόνο σε ένα σημείο αναγράφεται (στο ύψος της Τ.Κ. Σολωμού)-, καθώς και η αναγραφή και άλλων σημαντικών προορισμών της Λακωνίας (Γύθειο, Μονεμβασιά, Μυστράς) στις εξόδους της Τρίπολης και του Λεύκτρου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις