ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Όπως γνωστοποίησαν σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του τμήματος αγωνιστικής ποδηλασίας του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας, «Ο Ευκλής», την φετινή χρονιά 2022 έχει ενταχθεί, με μεγάλη ικανοποίηση προς τον σύλλογο, για πρώτη φορά την τελευταία 15ετία μια γυναίκα στο δυναμικό τους ,και πιο συγκεκριμένα η Βασιλική Κόντου η οποία θα τρέχει στους αγώνες της Ε.Ο.Π. με την φανέλα του «Ευκλή».

Το προηγούμενο Σάββατο 7 Μαΐου, έλαβε μέρος στον ''1ο ημιορεινό Δρόμο Βουφράδος'' κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία Γυναικών και την 2η θέση Γενικής, και έτρεξε στα 18 χλμ. σε ημιορεινές περιοχές γύρω από το χωριό Χατζή Μεσσηνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι την χρονιά 1980, που ιδρύθηκε το σωματείο «Ευκλής» στην πόλη της Καλαμάτας από τον αείμνηστο Παν. Κουτρούλη, ήταν σωματείο με τμήματα στίβου, ενόργανης γυμναστικής, πάλης κ.τ.λ.

Σε δηλώσεις της η Βασιλική Κόντου ότι της αρέσει το βουνό και οι ορεινές διαδρομές, ξεκίνησε περίπου 2 χρόνια πριν με το κροσφιτ και αργότερα με το τρέξιμο σε ηλικία 26 ετών, νωρίτερα δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με άλλο άθλημα.

Όμως την κέρδισε φέτος η ορεινή ποδηλασία και το φιλικό και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ποδηλατική ομάδα του «Ευκλή», κατά συνέπεια να βγάλει δελτίο Ε.Ο.Π.

Στόχος της είναι στο μέλλον, να δοκιμάσει και το τρίαθλο, αφού βελτιώσει τις επιδόσεις της στο κολύμπι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις