ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Για 10η φορά θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας το Φεστιβάλ Κιθάρας, μια γιορτή της Μουσικής όπως την ονομάζουν πολλοί, με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες κιθάρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών το οποίο θα διαρκέσει έως τον προσεχή Ιούλιο, και το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συναυλίες, Masterclasses, διαλέξεις, ρεσιτάλ και ο γνωστός, πλέον, «Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας» είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες της. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο 2022, θα παρουσιάζονται σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το διήμερο που ακολουθεί 14 και 15 Μαΐου :

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ 2022 ΩΡΑ 20:30

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλους (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τη Μαρία Κολόζου

Η Μαρία Κολόζου είναι διακεκριμένη σολίστ κιθάρας και καθηγήτρια κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και πλούσιο παιδαγωγικό έργο. Τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επί έξι συναπτά έτη και ως σολίστ αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Κιθάρας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα μας παρουσιάσει έργα των Γ.Νούση, I.Albeniz, A. Barrios, A.Laouro, A.Piazzolla κ.ά.

«Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα»

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το σύγγραμμα του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ κιθάρας, Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιστορικά και πολιτικά γεγονότα από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα καθώς και οι πολιτισμικές και παιδαγωγικές τους προεκτάσεις θα αποτελέσουν το επίκεντρο της παρουσίασης. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι Στάθης Γυφτάκης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δ.ΩΚ. , Αντώνης Κουφουδάκης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας), Δημήτρης Κοτρωνάκης (Σολίστ Κιθάρας), Άκης Σιψάς ( Διπλωματούχος Κιθάρας).

Είσοδος Ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2022 ΩΡΑ 20:30

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του. Έχει κατακτήσει πολλά Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Οι περιοδείες του περιλαμβάνουν συναυλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ισπανία και τη Βοσνία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Κίελτσε , τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κραϊόβα , τη συμφωνική ορχήστρα “Artave”, την “Καμεράτα” και την ορχήστρα “Φιλαρμόνια”.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Κόστος εισιτηρίου 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις