ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου ένας ισχυρός ήχος έκρηξης ακούστηκε σε Λακωνία, Αρκαδία και Ηλεία. Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν από την Σπάρτη έως την βόρεια Κυνουρία. Πολίτες είδαν ελικόπτερα να πετούν πάνω από χωριά της Γορτυνίας αλλά και Αεροσκάφη.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Tiger Meet 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Από τις 9 έως 20 Μαΐου περισσότερα από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα συμμετέχουν καθημερινά σε αποστολές Σύνθετων Επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών/ Επιθετικών Επιχειρήσεων εναντίον Αεροπορικής Ισχύος, Αεροπορική Απομόνωσης, Δυναμική Στοχοποίησης, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεις Καταστολής – Καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων) οι οποίες θα υποστηρίζονται από Ιπτάμενο RADAR του ΝΑΤΟ».

Κατά πάσα πιθανότητα ο ήχος προήλθε από πολεμικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου ανάμεσα σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη προκαλώντας έναν πρωτοφανή για την περιοχή θόρυβο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις