ΣΠΑΡΤΗ. Με τη φημισμένη Αμερικανίδα, αλλά μόνιμη κάτοικο Κυθήρων (!) συγγραφέα – ιστορικό, Helena P. Schrader, και τον συνεργάτη της, καθηγητή Κωνσταντίνο Καρκανιά συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10/5, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, Ελένη Τσουλόγιαννη.

Τι συζήτησαν

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «…η αξιοποίηση των μοναδικών βιβλίων για την αρχαία Σπάρτη της συγγραφέα κ. Schrader, προς πνευματικό όφελος του Σπαρτιατικού κοινού»

Παρουσίαση βιβλίου και δράσεις ανάδειξης της Σπάρτης

Πιο συγκεκριμένα, δρομολογήθηκε για το ερχόμενο φθινόπωρο παρουσίαση του βιβλίου της Schrader με τίτλο «Λεωνίδας Σπάρτης: Προς τις Θερμοπύλες» που τυγχάνει μάλιστα και «μεγάλης εμπορικής απήχησης παγκοσμίως».

Επιπλέον δρομολογήθηκαν περαιτέρω δράσεις με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της πόλης της Σπάρτης.

Ποια είναι η Helena P. Schrader

Η Helena P. Schrader γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική. Απέκτησε διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με μια πρωτοποριακή βιογραφία ενός ηγέτη της Γερμανικής Αντίστασης στον Χίτλερ.

Υπηρέτησε στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Αφρική και την Ευρώπη. Συνταξιοδοτήθηκε το 2018 και εξαιτίας της μεγάλη αγάπης που είχε και έχει για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μετακόμισε στα Κύθηρα όπου διαμένει μόνιμα μαζί με το σύζυγό της. Έκτοτε έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα έργα μυθοπλασίας και μη, αρκετά από τα οποία έχουν κερδίσει ένα ή περισσότερα λογοτεχνικά βραβεία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις