ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μπορεί η Πελοπόννησος να γεμίζει σκουπίδια, εδώ και κει την ώρα που έχει Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων αλλά η ΤΕΡΝΑ, η γνωστή εταιρεία, πήρε άλλη μια δόση 10,8 εκ. ευρώ για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση «πρόκειται για την κατασκευή 7 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με λεφτά των φορολογούμενων για να μεταφέρονται πχ τα απορρίμματα των Αγίων Θεοδώρων και του Λεωνιδίου στη Παλαιόχουνη, για τις ανάγκες της κεντρικής διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ που υπέγραψε ο Τατούλης και υλοποιεί ο Νίκας».

Είναι άλλη μια δόση, «γιατί έχουν προηγηθεί άλλες και θα έρθουν και άλλες, στην πορεία της ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο, που αποφασίστηκε στηρίχθηκε και υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ και τις συγκυβερνήσεις τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σήμερα με 5 φορείς να υποτίθεται ότι καταγίνονται, λίγο ή πολύ, με την διαχείριση των απορριμμάτων, Κυβέρνηση, Αποκεντρωμένη, Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ π. Πελοποννήσου και ΠΕΔ Πελοποννήσου, το πρόβλημα όμως των σκουπιδιών (απορριμμάτων ή στερεών αποβλήτων) δεν έχει λυθεί. «Όσο και να νιώθουν περήφανα δικαιωμένα ή στενοχωρημένα τα στελέχη των αστικών κομμάτων στη Πελοπόννησο, που υλοποιούν αυτή την πολιτική, δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους στο κύριο, την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ρήτρες που τη συνοδεύουν για να έχει εγγυημένη κερδοφορία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Συσπείρωση και καταλήγει: «Το μάρμαρο το πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα με την ακρίβεια και τα χαράτσια να φουντώνουν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις