ΣΠΑΡΤΗ. Οι εργασίες επιχωμάτωσης και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Σπάρτης στον πρώην ΧΑΔΑ Αφυσσού, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τα περισσότερα από τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στις 5 Φεβρουαρίου 2022 έχουν επιβιώσει και βλαστήσει.

Τον ΧΑΔΑ Αφυσσού επισκέφθηκαν το Σάββατο 14/5/22, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Καρλαύτης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης κα. Γεωργία Δεδεδήμου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφυσσού, κ. Εμμανουήλ Φριντζήλα.

Το κλιμάκιο που έχει συναρμοδιότητα για το θέμα αναμένει πλέον τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ αφού σύμφωνα και με επιστολή στις 12/5/22 του αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Γιάννη Σμυρνιώτη που δημοσιεύτηκε στο notospress.gr και «σύμφωνα με την 3372/378/13.01.2012 Απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η πλήρης αποκατάσταση των ΧΑΔΑ των οποίων παύει η λειτουργία, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις