ΜΟΛΑΟΙ. Στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022», Άξονας Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου (Κωδ. Πρόσκλησης ΣΑΠ-2022), υπέβαλε πρόταση ο Δήμος Μονεμβασίας, για τη χρηματοδότηση της δράσης με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» προϋπολογισμού 37.200 €.

  • Στόχος του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Στόχος της εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π), είναι «…η οριοθέτηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων και κατασκευών, ούτως ώστε να δομηθεί μία αδιατάρακτη αλυσίδα προσβασιμότητας στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και τα κτίρια του Δήμου ή τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.

Ας σημειωθεί πως ο χρόνος υλοποίησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2 χρόνια από την παράδοση/παραλαβή και έγκριση του Σ.Α.Π., ενώ οι προτεινόμενες παρεμβάσεις για την υλοποίησή του χαρακτηρίζονται ως σημειακές και δεν θα απαιτούν αλλαγή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου των περιοχών παρέμβασης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις