ΣΠΑΡΤΗ. «Η μάχη της Κρήτης και το αεροδρόμιο των Μολάων», είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα δώσει ο Τάσος Αναστασάκης- ειδικός ερευνητής και συγγραφέας - το Σάββατο 21/5 (19:30), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Περδικλώνης», Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου, στη Σπάρτη.

Την ομιλία διοργανώνει η Πνευματική Εστία Σπάρτης με αφορμή την ημερομηνία της επετείου της Μάχης της Κρήτης - 20 Μαΐου 1941.

  • Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω Zoom:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84612308420?pwd=QzI2Wnd1QVZmVEU3aDVDRE9kUm5EZz09

Meeting ID: 846 1230 8420

Passcode: 386858

  • Credits

«Με βάση ένα πλούσιο αρχείο πληροφοριών και εικόνων -αδημοσίευτο, σε μεγάλο μέρος του, υλικό- που συγκεντρώθηκε με πολύ μόχθο πριν και μετά την έκδοση (2012) του βιβλίου “Το αεροδρόμιο των Μολάων από τον Τάσο Αναστασάκη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα βραχύ χρονικό που αρχίζει από την τελευταία φάση της υποχώρησης ελληνικών και Συμμαχικών στρατευμάτων από τη νοτιοανατολική Λακωνία προς την Κρήτη, συνεχίζεται με την κατασκευή του γερμανικού στρατιωτικού αεροδρομίου στον κάμπο των Μολάων και τον κρίσιμο ρόλο του στη Μάχη της Κρήτης και πλαισιώνεται από πλήθος συμβάντων που συνδέονται με την παρουσία των Γερμανών στην περιοχή.

Ένα βραχύ, αλλά μεστό πληροφοριών χρονικό για μια άγνωστη στους περισσότερους σελίδα της ιστορίας του τόπου μας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις