ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην τελευταία του συνεδρίαση του, την Κυριακή 23 Μαΐου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εισηγήθηκε και ομόφωνα ενέκρινε την θέσπιση της 2ας Φεβρουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας για την Καλαμάτα, στα πλαίσια της εορτής της «Παναγίας της Υπαπαντής», πολιούχου της πόλης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε δια ζώσης και τοποθετήθηκε επί του θέματος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ημέρα: «ως σημαντική και ιστορική για την Καλαμάτα και την τοπική εκκλησία».

Σε δηλώσεις προέβη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας , Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όλοι συμφωνούμε ως προς την καθιέρωση της 2ας Φεβρουαρίου, εορτή της «Παναγίας της Υπαπαντής» και Πολιούχου της πόλης μας , ως ημέρας επίσημης αργίας για την Καλαμάτα.

Επί της ουσίας συζητούμε για την επίσημη καθιέρωση, καθώς εθιμικά επί δεκαετίες η 2α Φεβρουαρίου εορτάζεται ως ημέρα αργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ημέρα κατά την οποία η Καλαμάτα τιμά με λαμπρότητα την Πολιούχο της, ημέρα όπου πλήθος πιστών απ’ όλη τη Μεσσηνία και την Επικράτεια συγκεντρώνονται στη πόλη μας προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη, προσκυνώντας τη Χάρη Της και συμμετέχοντας στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Ημέρα κατά την οποία στην πόλη μας, την Καλαμάτα, είθισται να υπάρχει εκπροσώπηση των Αρχών του τόπου, σε υψηλότατο πολιτειακό, πολιτικό, στρατιωτικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, συμφωνούμε απόλυτα και με το αίτημα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προκειμένου να καθιερωθεί επισήμως αυτό που εθιμικά λαμβάνει χώρα στην Καλαμάτα κατά τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις