ΠΑΤΡΑ. Την ανακοίνωση της έναρξης των καλοκαιρινών μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Δήμου Πατρέων έκανε η δημοτική αρχή σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο νέος χαρακτήρας του σχολείου, ως «σκληρό εξεταστικό κέντρο», η αντιεκπαιδευτική απόφαση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της ύλης αδιαφορώντας για τα μαθησιακά κενά της προηγούμενης περιόδου λόγω τηλεκπαίδευσης, τα αποδεκατισμένα τμήματα και η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, θέτει ακόμα πιο νωρίς και βίαια το ζήτημα της επαρκούς και έγκαιρης προετοιμασίας των μαθητών/τριών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και απαιτητικών εξετάσεων όλων των τάξεων του σχολείου και ιδιαίτερα του Λυκείου.

Το σχολείο «νέου τύπου» συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους μαθητές/τριες για να τους εγκλωβίσουν από νωρίς στην λογική των μικρότερων στόχων και απαιτήσεων τους. Το νέο σχολείο βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, για ουσιαστική και ποιοτική αύξηση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων.

Η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, τις χιλιάδες ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας την ίδια ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι, τα υπερπληθή τμήματα, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός (όποιος μπορεί) να πληρώνει από την τσέπη του για να καλύψει τα κενά στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα «Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση».

Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο,

Η Αντιδημαρχεία Παιδείας και Αθλητισμού και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, θέλοντας για μια ακόμα χρονιά να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της προετοιμασίας των μαθητών/τριών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας των Θερινών τμημάτων για τις τάξεις Β΄& Γ΄ Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων.

  • Το διάστημα παραλαβής των αιτήσεων ορίζεται από Παρασκευή 27 Μαΐου έως Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022
  • Οι ώρες παραλαβής αιτήσεων από 11:00 π.μ – 13:30 μ.μ
  • Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά Δευτέρα 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουλίου.
  • Το σχολείο για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, Μαιζώνος 156.

Οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο e-patras.gr και μπορούν να υποβληθούν:

  1. Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄-

3ος ‘όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610274035

  1. Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις στο email fal@patras.gr»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις