ΠΑΤΡΑ. Στο νοσοκομείο του Ρίο νοσηλεύεται η 16χρονη που μεταφέρθηκε από δομή, όταν οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι πάσχει από σύφιλη.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το thebest.gr, η διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής, Σοφία Γεωργίου, «μπήκε σε μονόκλινο δωμάτιο ενώ αυτή τη στιγμή, αφού δεν εμφανίζει βλάβες λόγω της νόσου, δεν μπορεί να την μετάδοσει παρά μόνο με μετάγγιση αίματος».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη νόσος ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου τα περιστατικά είναι συχνά.

Όπως εξηγεί, «τα περιστατικά σύφιλης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν περιπτώσεις και σε νέα παιδάκια ακόμα. Το συγκεκριμένο παιδί, η 16χρονη, δεν έχει βλάβες ενώ την ασθένεια έδειξαν οι εξετάσεις αίματος. Δεν γνωρίζουμε αν είχε βλάβες στο παρελθόν όμως αυτή τη στιγμή, μετά τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει. Θα πάρει την κατάλληλη αγωγή και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη ασθένεια και είναι ιάσιμη. Τα τελευταία 20 χρόνια στη δερματολογική κλινική του Ρίου έχουμε περίπου 2 περιστατικά την εβδομάδα.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις