ΣΠΑΡΤΗ. Μεσημέρι Τετάρτης 8/6/22 και οι δημότες της Σπάρτης νιώθουν ότι κάτι γίνεται στο δημαρχείο. Ένας άνδρας με γραβάτα ανοίγει το παράθυρο του Δημαρχείου και αγναντεύει … Μάλιστα το παράθυρο από το γραφείο δημάρχου… Δεν ήθελε πολύ. Νάτος ο νέος δήμαρχος. Ποιος είναι; Είναι ο επόμενος… Ποιός τον ξέρει; Μέχρι και ποιανού είναι, ρώτησαν κάποιοι που τον ζύγισαν για νεαρό…

Είχε το ύψος του Δούκα. Το ντύσιμο του Αργειτάκου. Το κεφάλι του Βακαλόπουλου. Το στυλ του Χρ. Πλειώτα. Την οικειότητα του Βαλιώτη. Δεν ήταν όμως κανένας απ’ αυτούς… Ούτε καν Φρανκεστάιν Δήμαρχος… Και πώς να είναι αφού όχι μόνον δεν έχει σχέση με το Δήμο και τις υποψηφιότητες των εκλογών αλλά ήταν ηθοποιός από την ταινία «Melinas dream» που συμμετείχε στα γυρίσματα μέσα κι έξω από το δημαρχείο της Σπάρτης

Ήταν όμως μια μοναδική ευκαιρία να σφυγμομετρήσουμε την κοινή γνώμη, όταν βλέπει γραβατομένο άνδρα στο παράθυρο που κάποτε έβγαινε ο Γκορτσολόγος, ο Σαϊνόπουλος, ο Σαχάμης, ο Ματάλας, ο Αντωνάκος…

Βέβαια τα επιφωνήματα και η φράση «αυτός είναι ο επόμενος δήμαρχος» θύμισαν τη ρήση γέροντος της πολιτικής που προ ετών είχε υποδείξει τον επόμενο δήμαρχο της Σπάρτη. Όπως και το dream μας θύμισε… Ωστόσο επειδή η σκηνή στο παράθυρο δεν είχε γυναίκα, μια ξανθιά Μελίνα για παράδειγμα, δεν είχαμε την ευκαιρία να σφυγμομετρήσουμε και τις αντιδράσεις για υποψηφιότητα γυναίκας… στον δήμος Σπάρτης.

Μelina’s Dream

Για να μην αδικήσουμε την παραγωγή της ταινίας να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ελληνοαμερικανική παραγωγή αισθηματικής κομεντί με τίτλο «Melina’s Dream».

Το σενάριο της ταινίας, που είναι εμπνευσμένη από τη Μελίνα Μερκούρη και τις δράσεις της για την επιστροφή των μαρμάρων, θέλει έναν Αμερικανό, που φτάνει σε ένα ελληνικό χωριό (το Ξηροκάμπι) αποφασισμένο να διεκδικήσει την αγαπημένη του. Ως αποτέλεσμα της ερωτικής περιπέτειας ο Αμερικανός έρχεται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ παραγωγός είναι ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρίας διεξαγωγής ταινιών ODYSSEY ENTERTAINMENT LLC, ο Ελληνοαμερικανός Λεωνίδας Δήμας, του οποίου η μεγάλη μήκους ταινία αποτελεί προσωπικό στοίχημα.

Δηλώνει γοητευμένος από τις ομορφιές της Σπάρτης και για αυτό τα γυρίσματα θα ξεκίνησαν από εδώ, ενώ πολλά εξωτερικά πλάνα πραγματοποιούνται στις Αμύκλες, ιδιαίτερη πατρίδα του παραγωγού, το Ξηροκάμπι και το Γύθειο. Το σενάριο είναι μια ιδέα του ιδίου του κ. Δήμα και είναι βασισμένο στις αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στη Σπάρτη κατά την παιδική του ηλικία.

Στην παραγωγή συμπρωταγωνιστούν Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, με τα γυρίσματα να ολοκληρώνονται στα μέσα του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις