ΣΠΑΡΤΗ. Δυναμικά συνεχίζει τη χορωδιακή του δραστηριότητα, ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης, με σειρά σημαντικών εκδηλώσεων και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

«Μετά την επιτυχή διοργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης Χορωδιακά 2022 που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων μνήμης του Δήμου Σπάρτης, “Παλαιολόγεια 2022”, με προσκεκλημένες χορωδίες την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου», ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης ταξίδεψε στην Αθήνα.

Εκεί, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσίασε μαζί με τη Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Λεμεσού και του Ορφέα Τρίπολης το πρωτότυπο έργο «Ες Άχραντον Χρόνον» της Κύπριας συνθέτριας και στιχουργού Anastasia Guy.

Το έργο

Το έργο συντέθηκε επετειακά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παρουσιάστηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο Παττίχειο Θέατρο της Λεμεσού, με συνοδεία σολίστ.

Σοπράνο η Καλλιόπη Βέτα,Τενόρος ο Μάριος Ανδρέου και εξαμελής Ορχήστρα.

Όπως ειπώθηκε, «Οι χορωδίες απέδωσαν ένα απαιτητικό έργο, αφιερωμένο στην ηρωική θυσία των αγωνιστών του 1821».

Αλλά οι εμφανίσεις της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας του ΜΟΣ δεν σταματούν εδώ.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου (21:00) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση, στη φιλόξενη αυλή της Πνευματικής Εστίας, στη Σπάρτη.

«Ελάτε να σιγοτραγουδήσουμε αγαπημένες ελληνικές μελωδίες σε μία όαση δροσιάς στο κέντρο της Σπάρτης», λένε από τον ΜΟΣ...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις