ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην καταγγελία μιας αποτρόπαιης και καταδικαστέας πράξης προχώρησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως μέλη της δέχθηκαν φασιστική επίθεση. Πιο συγκεκριμένα , τα ξημερώματα της Τρίτης 14/6, στην οδό Φαρών, μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν φασιστική επίθεση ενώ κολλούσαν αφίσες για το φεστιβάλ της νεολαίας το ερχόμενο Σάββατο 18/6 στον ελεύθερο χώρο κάτω από το Πανελλήνιο, στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας : «Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την τραμπουκική και θρασύδειλη αυτή επίθεση φασιστοειδών.». Συνεχίζει μάλιστα τονίζοντας πως :« Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι τέτοιες επιθέσεις που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Όχι απλά δε μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε όχι μόνο μέχρι το φεστιβάλ μας αλλά και μετά από αυτό μέχρι η Αριστερά και όλος ο Δημοκρατικός κόσμος της Καλαμάτας να τους στείλουμε ξανά στις τρύπες τους.».

Με σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε και η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας η οποία καταδίκασε το γεγονός και τόνισε την ανάγκη εξάλειψης τέτοιων φασιστικών και αντιδημοκρατικών στοιχείων από την κοινωνία.

Επι του θέματος τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης . Αφού καταδίκασε το γεγονός, σε κοινή γραμμή με τους παραπάνω κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας στις 18 Ιουνίου στον ελεύθερο χώρο νότια από το πανελλήνιο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Χτες το βράδυ φασιστική συμμορία επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα.

Οι επιθέσεις δεν μας πτοούν. Την ίδια στιγμή όμως τονίζουν την ανάγκη αποφασιστικής αναμέτρησης με την φασιστική βία.

Δίνουμε μαζική, δημοκρατική απάντηση με την συμμετοχή μας στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Καλαμάτας το Σάββατο 18/6!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις