ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Αποφάσισε να επισκεφθεί την Καλαμάτα. Την πόλη όπου διατηρεί το πολιτικό γραφείο του ο Αντώνης Σαμαράς. Τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μέτρησε, ούτε μια, ούτε δύο αλλά πέντε με έξι επικοινωνιακές αλλά και πολιτικές «πατάτες».

Καταρχήν η έλευση Μητσοτάκη δίχασε τα στελέχη: άλλη η ΝΔ του Σαμαρά και άλλη του Μητσοτάκη;. Δίχασε όμως και τους βουλευτές του κόμματος Μαντά και Χρυσομάλλη που άφησαν χώρο για τον Λαμπρόπουλο. Αντί οι βουλευτές του κόμματος να είναι μια γροθιά φρόντισαν με τον τρόπο τους να αποδομήσουν την, έτσι και αλλιώς, παραπαίουσα, επίσκεψη Μητσοτάκη.

Δεν θα σταθούμε στο αν προσγειώθηκε με το Air Force ο Έλληνας πρωθυπουργός στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο δρόμος είναι για το πόπολο… Θα σταθούμε όμως στο γεγονός ότι απογοήτευσε τους περισσότερους.

Σε ότι αφορά την εκτίμηση στα πρόσωπα των βουλευτών του την έδειξε με μια φράση: «Αυτοί είναι μόνο για τα πανηγύρια…». Δυστυχώς video που κυκλοφορεί εκθέτει τόσο τον Μητσοτάκη όσο και τους βουλευτές στους οποίους μάλλον αναφέρεται…. Φαίνεται ότι πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι εκτός από τα πανηγύρια υπάρχουν και τα μνημόσυνα στην επαρχία αλλά και οι κλίνες όπου οι βουλευτές καταγίνονται για να μαζέψουν ψήφους. Πως αλλιώς βγαίνει μια Κυβέρνηση..; Από το καλό που έκανε στον τόπο;

Κάποιος πρέπει να πει του προέδρου ότι είναι καλύτερα να περιφέρεται αλλά να μην μιλά στις περιοδείες του…

Γιατί αν δεν μιλούσε θα είχε αποφύγει την δεύτερη «πατάτα», στην φριτέζα αυτή τη φορά…

Βίντεο που κυκλοφορεί καταγράφει τον πρωθυπουργό να προσέρχεται σε εστιατόριο να φωτογραφίζεται και να «την κάνει...». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με εργαζόμενη πτυχιούχο που εργάζεται σε εστιατόριο και το μόνο που βρήκε να της είναι ότι το όνομά της είναι ίδιο με μίας θείας του.

Η νεαρή εργαζόμενη ανέφερε πως είδε τον πρωθυπουργό να περνάει από το δρόμο που βρίσκεται το ιταλικό εστιατόριο που εργάζεται και τον κάλεσε για να βγουν φωτογραφία μαζί. Το βίντεο που επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφει τον πρωθυπουργό να προσέρχεται με περίσσεια χαρά στο εστιατόριο να φωτογραφίζεται και να γίνεται «μπουχός» μέσα σε δεκαπέντε δευτερόλεπτα λέγοντάς της μάλιστα «άντε γεια χαρά…». Να είστε σίγουροι ότι η επαφή ήταν προκαθορισμένη… Έτσι γίνεται πάντα.

Η 26χρονη δουλεύει ως μαγείρισσα στο ιταλικό εστιατόριο σε περιοχή της Καλαμάτας, ενώ έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και τεχνικός αυτοματισμού, ωστόσο όλες αυτές οι πληροφορίες δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι φωτογραφίες που, νομίζει, ότι βελτιώνουν το επικοινωνιακό του προφίλ.

Το χειρότερο όμως που έπαθε ο Μητσοτάκης από την Καλαμάτα ήταν η αναφορά του απόντα, την μέρα της περιοδείας, Αντώνη Σαμαρά που αναπαράχθηκε στο twitter: «Μπορείς ως κράτος να προσφέρεις, για λίγο, παροχές υψηλότερες απ’ όσα αντέχει η Οικονομία σου… σε λίγο θα χρειαστεί να επιστρέψεις τα δανεικά και τότε θα ανακαλύψεις ότι η δήθεν «γενναιόδωρη πολιτική» παροχών που επέλεξες, πέρα από τις αντοχές της οικονομίας, ήταν μη βιώσιμη».

Ακόμα πιο σκληρό να αναμεταδίδονται όλα τα πιο πάνω από σημαντικά στελέχη του κόμματος στα social media.

Θα ακούει «Καλαμάτα» και θα τρέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης… και φυσικά στην ερώτηση τι βγάζει η Καλαμάτα υποχρεούται να απαντά: «Πατάτες»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις