ΣΠΑΡΤΗ. Σοβαρότατες επιφυλάξεις έχουν επιχειρηματίες και επιστήμονες του κλάδου για το έργο του Open Mall στη Σπάρτη. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα μελέτη, που αντιγράφει την πρώτη αλλά με άλλα (ακατάλληλα ίσως) υλικά (!), θα γίνει ένα έργο που δεν θα «συνδέεται» με αυτό της Παλαιολόγου, τεχνικά και υφολογικά, ρισκάρει με την τοποθέτηση υλικών πάνω σε άσφαλτο και δεν εγγυάται την ασφαλή χρήση του έργου από τις δημότισσες που θα επιλέγουν λεπτεπίλεπτα υποδήματα… Από τις ενστάσεις που δίνουν και παίρνουν, σε επίπεδο συζήτησης, κρατάμε αυτά προς το παρόν κι ευχόμαστε να μην γίνει ένα έργο ανεπανόρθωτης υποβάθμισης της πόλη και νέας δραματικής καθυστέρησης. Οι επιστήμονες που το υπογράφουν ας ελπίσουμε ότι έχουν φροντίσει ώστε η Σπάρτη να αναδειχθεί και να μην υποστεί, για μια ακόμα φορά κακοποίηση, αισθητική, λειτουργική και τεχνική…

Η αντιπολίτευση συμφώνησε με το έργο, την ποιότητα, τη λογική, την αισθητική και τη λειτουργικότητα του και όταν σύμβουλοι ερωτήθηκαν πως και συμφώνησαν σε κάτι που εξόφθαλμα δεν είναι αυτό που αξίζει στην πόλη, είπαν ότι «για το καλό της πόλης και για να προχωρήσει το έργο…»

Αυτό το «για το καλό της πόλης» δεν το αντέχει το μυαλό, παίρνεις ανάποδες στροφές, για το καλό της πόλης… που χρόνια τώρα καλό ακούει και καλό δεν βρίσκει.

Ευχή κάθε έντιμου και καλοπροαίρετου πολίτη είναι το Open Mall να είναι ένα έργο του 2022 που θα αντέχει στο χρόνο, στη χρήση και κυρίως στην κριτική που απ’ ότι φαίνεται θα υποστεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις