ΠΥΡΓΟΣ. Το Ποτόκι βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, στο γραφείο του στην Αθήνα.

Στη συνάντηση αυτή, όπου παρέστησαν ακόμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, συζητήθηκαν θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του κ. Γραφάκου.

Από τον δήμαρχο Πύργου αυτό που επαναφέρθηκε και τέθηκε εκ νέου στην πλήρη διάσταση του, είναι το πάντα επείγον για λύση ζήτημα της διαχείρισης των δεματοποιημένων αποβλήτων στο Ποτόκι.

Θέμα το οποίο ως γνωστόν ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία, όταν όλο το ενδιάμεσο διάστημα αφέθηκε ως «κληρονομιά», αποτελεί δε διαρκή εστία διακινδύνευσης για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Όπως επίσης αναφέρθηκε, με την παραμονή αυτού του τεράστιου όγκου των δεμάτων των χιλιάδων τόνων στον συγκεκριμένο χώρο, παραμένει ο κίνδυνος και για νέες τιμωρίες με πρόστιμο, πέραν αυτών που ήδη έχουν επιβληθεί στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού, ακόμα και προς τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν βρεθεί άμεσα μια ολοκληρωμένη και αποδεκτή περιβαλλοντολογική λύση.

Σχετικά με τη συνεχή διεκδίκηση για την εξεύρεση λύσης, όπως και για τη συνάντηση αυτή, ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε:

«Ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, μας επανέλαβε ότι το “φλέγον” αυτό θέμα παραμένει πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ένα θέμα που έχει την δυσμενή ιδιαιτερότητα όπου δεν υπάρχει σε άλλο σημείο της χώρας αντίστοιχο ζήτημα με συγκέντρωση τόσων χιλιάδων δεμάτων με στερεά απόβλητα.

Εδώ δυστυχώς από τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκε κι αυτό. Και αφέθηκε σε εγκληματικό βαθμό για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Δεν θέλω να πω πολλά στην παρούσα φάση, αλλά να αναφέρω πως είχαμε μια συγκεκριμένη δρομολόγηση διαδικασιών. Για την οποία, προσεχώς θα μπορούμε να αναφέρουμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα. Προτεραιότητα αυτής της Δημοτικής αρχής παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και του περιβάλλοντος, γι’ αυτό και συνεχώς κινούμαστε για την εξεύρεση ασφαλούς λύσης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις