ΣΠΑΡΤΗ. Eίναι μεσημέρι πίσω από κεντρικό σούπερ μάρκετ της Σπάρτης. Ένας ηλικιωμένος, γύρω στα 70, πλησιάζει τον κόκκινο κάδο σκουπιδιών και κοιτά μέσα… Σκύβει και προσπαθεί να πιάσει κάτι… Δεν κοιτά καν γύρω, δεν τον απασχολεί αν κάποιος τον κοιτά ή περνά από το σημείο. Αυτό που νιώθει είναι τόσο απόλυτο που δεν του αφήνει άλλη επιλογή. Βρήκε αυτό που ήθελε και δεν πρέπει να το χάσει… Χωρίς δισταγμό πιάνει τον κάδο και τον γυρίζει… «Βουτά» μέσα σε αυτόν και μετά από λίγο (κόβεται το video για ευνόητους λόγους) «βγαίνει» με ένα πικρό χαμόγελο στο πρόσωπο, κρατώντας στα χέρια ένα μισοδιαλυμένο χαρτόκουτο με ληγμένα (μάλλον) τρόφιμα… Πάλι χωρίς να διστάσει, στους 2-3 πολίτες που κινούνται εκεί, το σφίγγει στην αγκαλιά του («δικό μου είναι - εγώ το βρήκα») και χάνεται στη γωνία…

Να σημειωθεί ότι ο κόκκινος κάδος είναι για σύμμικτα σκουπίδια, όπως τρόφιμα, υπολείμματα διάφορα, χαρτιά τουαλέτας, κόκκαλα, κ.α.

Το κύμα νεόπτωχων αλλά και πολιτών που υποσιτίζονται έρχεται αλλά δεν διακρίνεται εκτός και αν βρεθείς εκεί που ο απελπισμένος βλέπει την ελπίδα, στον πάτο, δυστυχώς, ενός κόκκινου κάδου. Σπάρτη Ιούνιος 2022.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις