ΛΑΚΩΝΙΑ. Όλες οι επιχειρήσεις ζωοτροφών που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Λακωνίας (παραγωγή - διακίνηση σύνθετων ζωοτροφών/πρώτων υλών ζωοτροφών, μεταφορικές εταιρείες) έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ζωοτροφών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της περιφερειακής υπηρεσίας, ενημέρωσε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας (ΔΑΟΚ).

Επισημαίνεται ότι στη διαδικασία υπόκεινται και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με αναμικτήρα που χρησιμοποιούν συμπληρωματική ζωοτροφή (ισορροπιστή) για την παραγωγή ζωοτροφών για ιδιοκατανάλωση.

Σε πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη μέλη, διευκρινίστηκε ότι ο Καν. (Ε.Κ) 183/2005 εφαρμόζεται και στη λιανική πώληση ζωοτροφών για οικόσιτα παραγωγικά ζώα και μέλισσες.

  • Η μόνη περίπτωση λιανικής πώλησης ζωοτροφών για την οποία ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται είναι στην περίπτωση της πώλησης ζωοτροφών για κατοικίδια ζώα.

Ως εκ τούτου όλα τα καταστήματα-εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα και μέλισσες, υπόκεινται στην υποχρέωση εγγραφής/έγκρισης.

Υποχρέωση εγγραφής έχουν και οι μεταφορικές επιχειρήσεις που μεταφέρουν ζωοτροφές.

  • Σε περίπτωση μη εγγραφής στο μητρώο ζωοτροφών, προβλέπονται κυρώσεις για τις υπόχρεες επιχειρήσεις από την ισχύουσα νομοθεσία.

Πληροφορίες

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Επόπτρια κυκλοφορίας ζωοτροφών Π.Ε. Λακωνίας, στο τηλέφωνο 2731363319.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις