ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Για την πορεία της β’ αξιολόγησης του προγράμματος 6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου τηλεδιάσκεψη. Σε αυτή συμμετείχαν οι Δ/ντες Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας έδρας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία της αξιολόγησης ενώ τονίστηκε και η αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών υποθέσεων, θέτοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Το πρόγραμμα για την Περιφέρεια έχει 1869 αιτήματα ενισχύσεων και ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Η φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την επιτακτική ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξο το μήνυμα ότι πάνω από 1800 νέα άτομα της Περιφέρειάς μας ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα μας, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις