ΣΠΑΡΤΗ. Το έργο της ΔΕΥΑ Σπάρτης για την Αναβάθμιση – Επέκταση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του Βιολογικού Καθαρισμού, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προυπολογισμό 6.204.000 €.

Σημαντικό είναι ότι θα συνδεθούν τα δίκτυα αποχέτευσης και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Σπάρτης.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Ηλία Μπόνου στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «Μεσόγειος» η μελέτη του έργου προβλέπει:

  • κατασκευή νέων δεξαμενών,
  • προσθήκη νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
  • αντικατάσταση του υπάρχοντος
  • εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου μέρους του ενεργοβόρου χαμηλής απόδοσης εξοπλισμού και,
  • αντικατάσταση συναφούς εξοπλισμού, όπως μετρητών, αυτοματισμών, σωληνώσεων αλλά και βοηθητικού.

Προβλέπεται η αναβάθμιση και η επέκταση των αυτοματισμών λειτουργίας καθώς και του συστήματος τηλεμετρικού ελέγχου σε συνδυασμό με επαρκή μετρητικό εξοπλισμό για συνεχείς online μετρήσεις. Νέα έργα για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της μείωσης της ενέργειας που καταναλώνεται τόσο στη μονάδα όσο και στα αντλιοσταάσια αποχέτευσης. Αντικατάσταση μέρους του υπάρχοντος εξοπλισμού με νέο υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης καθώς και η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού

«Καθημερινός στόχος της ΔΕΥΑ Σπάρτης είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με το χαμηλότερο κόστος, η συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής προς όφελος χιλιάδων οικογενειών και η ενίσχυση του ρόλου της Δημοτικής Επιχείρησης» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, αντιδήμαρχος Γεωργία Δεδεδήμου.

Με την καλύτερη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και τη μείωση της ετήσιας καταναλισκόμενης ενέργειας κατά 500.000 KWh. Επιτυγχάνει η ΔΕΥΑΣ την λειτουργικότητα και την οικονομία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις