ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», ευρωβουλευτής (Ελληνική Λύση / ECR) κατέθεσε ερώτηση για την διαχείριση των υδάτων, την αποτελεσματικότερη άρδευση και υποστήριξη των αγροτών στην Πελοπόννησο.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε απάντηση από τον Επίτροπο Γεωργίας, κύριο Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, στην παρέμβασή του για τη διαχείριση υδατικών πόρων με αφορμή το έντονο πρόβλημα των αγροτών στην Πελοπόννησο και ειδικά στην ανατολική Κορινθία. Οι καταγγελίες των κατοίκων αναφέρονται στην έλλειψη αποτελεσματικού σχεδιασμού, με το νερό της λίμνης Στυμφαλίας να μην φτάνει στα χωράφια, λόγω διαρροών, κλοπών και συνολικής κακοδιαχείρισης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ζήτησε ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων και τρόπους στήριξης των αγροτικών πληθυσμών της Πελοποννήσου.

Στην απάντησή του ο Επίτροπος Γεωργίας αναγνωρίζει την έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού και καταλογίζει εμμέσως ευθύνες στις ελληνικές αρχές, για τα αναξιοποίητα ευρωπαϊκά κονδύλια κατά την προηγούμενη περίοδο 2014-2022. Αν και δηλώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να συμπεριλάβει στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021-2025» εργασίες για τη βελτίωση των αποθεμάτων νερού για άρδευση, ο Επίτροπος απαντά με συγκρατημένη αισιοδοξία καθότι το νέο ελληνικό στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2023-2027 βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης επαναλαμβάνει τη θέση του ότι απαιτείται άμεσα Υδατική Στρατηγική με νέα έργα υποδομής, προγράμματα άρδευσης και αποτελεσματική στήριξη των αγροτών. «Η πολύπαθη Πελοπόννησος, με τις περισσότερες καμένες εκτάσεις τα τελευταία 40 χρόνια και τα προβλήματα στους υδροφόρους ορίζοντες, χρειάζεται ευρωπαϊκή παρέμβαση και ενίσχυση. Η Ελλάδα και, φυσικά, η περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να θωρακιστούν απέναντι στις μελλοντικές κλιματολογικές συνθήκες. Οι σταφιδοπαραγωγοί της Κορίνθου και φυσικά όλοι οι Έλληνες αγρότες πρέπει να υποστηριχθούν για να παραμείνουν στα χωράφια τους».

Η απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας, κυρίου Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, και η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις