ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή το δημοσίευμα του notospress.gr που αναφερόταν σε εκτιμήσεις και πληροφορίες γύρω από το έργο Open Mall και τον κίνδυνο απένταξης του έργου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης απαντά ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα. Δείτε την απάντησή του πιο κάτω.

Όσο λοιπόν ξεκαθαρίζεται το ποιος και ποια αρμοδιότητα έχει και το κατά πόσο τα αρμόδια όργανα λειτουργούν, ή το αν τα μέλη των οργάνων είναι άφαντα, τόσο δικαιώνεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος αλλά και στενοί συνεργάτες του δημάρχου Σπάρτης που αγωνιούν μήπως και το έργο απενταχθεί. Όπως έχει πει ο κ. Φλώρος αν το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής συνεδριάσει έγκαιρα τότε το έργο δεν θα κινδυνεύσει. Ωστόσο τονίζει ότι τα Τεύχη Δημοπράτησης πρέπει να είναι έτοιμα έως τις 12 Αυγούστου. Μέλη του εμπορικού κόσμου που περιμένουν το έργο πως και πως αναφέρουν: «Αν χαθεί το Open Mall στη Σπάρτη κάποιοι θα πρέπει να κρυφτούν!». Οι αντιδράσεις γύρω από το θέμα πολλές και ποικίλες.

Επίσης σε σχέση με το δημοσίευμα του notospress.gr που αναφέρεται σε εκτιμήσεις προσώπων ότι η καθυστέρηση κρύβει και πολιτική σκοπιμότητα υπάρχουν ήδη, ανεπίσημες αντιδράσεις, περί του αντιθέτου.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ένα έργο που υπερβαίνει σε προϋπολογισμό τα 2 εκ.€ να μην χαθεί από έλλειψη συντονισμού. Ένα έργο που ανήκει στους δημότες, διεκδίκησε με σχέδιο ο Εμπορικός Σύλλογος και υλοποιεί ο Δήμος Σπάρτης.

Από Δευτέρα θα πρέπει όλοι μαζί να εγγυηθούν τη διασφάλιση του έργου αλλά και να δούμε ποια είναι τα πρόσωπα που με την απουσία τους, εκούσια ή ακούσια, απαξιώνουν ή ενδεχομένως υπονομεύουν το έργο.

Ένα είναι σίγουρο. Το θέμα άνοιξε, δεν είναι μόνο διαδικαστικό και υπηρεσιακό, είναι εξ΄ίσου πολιτικό και θα κλείσει όταν γίνει η επανεκκίνηση του έργου.

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Τζινιέρη

Προς: Notospress.gr

Θα πρέπει να ανασκευάσετε άμεσα το ανακριβές άρθρο σας σχετικά με το πρόσωπό μου.

Το να παραχωρείται χώρος για να συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στο Διοικητήριο, δεν σημαίνει πως και ανήκει στην ΠΕ Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η υπηρεσία αυτή συγκροτείται και ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση βάσει συγκεκριμένου ΦΕΚ.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθω και εγώ τι αρμοδιότητα έχω επ’ αυτού, διαφορετικά θα σκεφτώ ότι εσκεμμένα και εκ του πονηρού αρθρογραφείτε τόσο αντιδεοντολογικά.

Περιμένω την απάντηση σας και επιφυλάσσομαι για πάρα πέρα δικές μου ενέργειες.

Νίκων Τζινιέρης

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις