ΣΠΑΡΤΗ. Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε η θεία λειτουργία, ανήμερα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου (26/10), στο φερώνυμο εξωκκλήσι στη Βορδώνια Σπάρτης.

Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο π. Σπυρίδων Καλομοίρης, με ιεροψάλτη το Βασίλη Αδαμάκο, μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας Πέτρος ο Πελοποννήσιος. Αρκετοί και οι πιστοί που προσήλθαν στο εξωκκλήσι, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση της εκκλησίας.

Εορτασμός στα Πάκια

ΜΟΛΑΟΙ. Και στα Πάκια Λακωνίας εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η εορτή του Αγίου Δημητρίου. Στην ιερά ακολουθία του εσπερινού με αρτοκλασία, την παραμονή της εορτής με τον εφημέριο του χωριού π. Παναγιώτη Λεγάκη και τον εφημέριο της Μεταμόρφωσης π. Δημήτριο Βλαχάκη και συνεχεία, ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχος κ. Κολλιάκο τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καρούνη τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαστορόπουλο, και πιστούς του χωριού και των γύρω περιοχών.

Ανήμερα της εορτής, στον όρθρο και τη θεία λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιο όπου κήρυξε το θείο λόγο. Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ Ευστάθιος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και ευλογημένα, ιδιαιτέρως στους έχοντες και την ονομαστική τους εορτή. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου η δημοτικός σύμβουλος και προϊστάμενη του Ειδικού Σχολείου Μολάων κα. Αλειφέρη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυρομιχάλης . Στην έξοδο του ναού, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Πακίων προσέφερε κέρασμα, για την πανήγυρη του ναού.