ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, Χριστίνα Λυκουριά και Βασίλη Διαμαντόπουλο, αντίστοιχα, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, με αντικείμενο συζήτησης τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας.

Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, συμμετείχαν επίσης, Αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακά στελέχη και παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι φορέων καθώς και οι μελετητές του εν λόγω έργου.

Υπήρξε ενημέρωση για το φυσικό αντικείμενο του έργου, κατατέθηκαν ερωτήσεις στις οποίες οι μελετητές απάντησαν και εκφράστηκαν προβληματισμοί, όχι ως προς την αναγκαιότητα του έργου αλλά ως προς τμήμα των παρεμβάσεων που προβλέπονται, κυρίως στον κεντρικό τομέα.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τοποθετήθηκε τονίζοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου και έθεσε θέματα που έχουν επισημανθεί τόσο στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. όσο και σε παλαιότερες συσκέψεις και διαπαραταξιακές συναντήσεις. Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησε και πάλι από τους μελετητές να διερευνηθεί - εξεταστεί η δυνατότητα παρεμβάσεων στο τμήμα του Νέδοντα, από την οδό 23ης Μαρτίου έως την οδό Κιλκίς, δίχως να υπάρξει η προβλεπόμενη από τη μελέτη καθαίρεση της υφιστάμενης κάλυψης και μετέπειτα αποκατάστασής της, χωρίς αυτό να θέτει το έργο υπό αμφισβήτηση. «Το βασικό είναι να γίνει το έργο και να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Σημειώνεται ότι η Μ.Π.Ε. που αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας αναμένεται να εισαχθεί ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει τη σχετική γνωμοδότηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις