ΚΡΕΣΤΕΝΑ. Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στα Μακρίσια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.com, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Φρίξα. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Εντολή ετοιμότητας για άμεση προληπτική εκκένωση έχει δοθεί στα χωριά Κρέστενα, Μακρίσια, Σκιλουντία και Φρίξα.

Οι κάτοικοι ζητούν εθελοντές να βοηθήσουν στη διάσωση ζώων.

Για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη πυρκαγιά.

Ο κ. Γιαννόπουλος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, τόνισε πως στόχος ήταν να εκκενωθεί άμεσα η κατασκήνωση στη Φρίξα, με τις αρμόδιες Αρχές να απομακρύνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τους κατασκηνωτές.

Όπως είπε, το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο στην πίσω πλευρά της πόλης των Κρεστένων, έχοντας ήδη «γλύψει» σπίτια στην Σκιλλουντία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις