ΚΡΕΣΤΕΝΑ. Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στα Κρέστενα της Ηλείας και σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 7.000 στρέμματα πευκοδάσους και ελαιοκαλλιεργειών, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά ζώα στα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή. Για σχέδιο εμπρηστών έκανε λόγο από την Ηλεία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για εμπρησμό με κατοίκους να λένε ότι πριν ξεκινήσει η φωτιά το καταστροφικό της έργο, ακούστηκαν εκρήξεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές της Πυροσβεστικής μιλούν για 7.000 στρέμματα καμένου δάσους. Υπάρχουν τμήματα του δάσους που έμειναν αλώβητα, καθώς η περίμετρος της φωτιάς ήταν μεγάλη, η άπνοια όμως της χτεσινής μέρας οδήγησε σε ύφεση.

Εκτός από την καταγραφή των ζημιών, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση επιτήρησης της περιοχής από αέρος με ελαφριά αεροσκάφη της πυροσβεστικής που περνούν πάνω από το καμένο δάσος.

Το γεγονός ότι υπάρχει και σήμερα άπνοια στην περιοχή, μειώνει τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Ένα οίκημα έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις