ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Επίσημη θέση πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών με αφορμή το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΝ Γρηγόρης Λεοντόπουλος με σχετική ανακοίνωση, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε σε συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου «να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, φαρμακείο το οποίο η ίδια η διοίκηση είχε αναβαθμίσει πριν από ένα χρόνο».

Για να αναλογιστεί κανείς τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ενέργειας, φτάνει να γνωρίζει πως το συγκεκριμένο φαρμακείο στην Καλαμάτα εκτελεί περισσότερες από 2.000 συνταγές μηνιαίως, «...εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους τόσο της Μεσσηνίας όσο και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας καθ’ ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ», όπως τονίζει χαρακτηριστικά και ο κ. Λεοντόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση) αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών λοιπόν, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» και «αλλοπρόσαλλη» την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κλείσει το φαρμακείο στην Καλαμάτα και διερωτάται αν υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτή την ενέργεια (σχέδιο αποψίλωσης των δημοσίων φαρμακείων) και κατά πόσο είναι το θέμα σε γνώση του υπουργείου Υγείας.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι θα αγωνιστεί για τη διατήρηση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ενώ ζητάει παράλληλα και την ίδρυση φαρμακείων ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των Νομών ή περιοχών που δεν υπάρχουν ώστε να εξυπηρετούνται οι χρονίως ασθενείς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις