ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Aνατριχιαστικός είναι ο ήχος που κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα από τσακάλια την ώρα που κάνουν «επίθεση» σε χωριό της ορεινής Κορινθίας. Η λήψη του Video έγινε απόψε στο χωριό Άνω Ταρσός και οι κραυγές από τα τσακάλια ακούγονται πολύ καθαρά, ενώ παράλληλα ακούγεται και η έκπληξη των κατοίκων.

Όπως λένε αυτόπτες στο anagnostis.org: «Εμείς τους μήνες που είμαστε εδώ, δηλαδή από τον Μάιο μέχρι Νοέμβριο τα ακούμε σχεδόν κάθε βράδυ. Είμαστε κτηνοτρόφοι και χάνουμε τουλάχιστον 35 με 40 ζώα τους μήνες αυτούς».

Ανατριχιαστικές κραυγές από τσακάλια

Ακούστε στο Video που ακολουθεί τις ανατριχιαστικές κραυγές από τα τσακάλια που κατέγραψε απόψε ερασιτεχνική κάμερα στον Άνω Ταρσό της Κορινθίας, με τους κτηνοτρόφους να σηκώνονται από τα κρεβάτια τους και να τρέχουν να σώσουν τα ζώα τους.

Ο Άνω Ταρσός βρίσκεται στις νοτιοανατολικές πλαγιές του όρους Κράθη σε υψόμετρο 1.069 μέτρων και ανήκει διοικητικά στην δημοτική ενότητα Φενεού του δήμου Σικυωνίων.

Οι επιθέσεις τσακαλιών στα κοπάδια είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι να είναι ανυπολόγιστη.

Παρόλα αυτά το τσακάλι είναι απειλούμενο είδος στην Ελλάδα και συναντάται κυρίως στην Κερκίνη, τη Χαλκιδική, τη Φωκίδα, τη Σάμο, την Πελοπόννησο, την Αττική και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ έχει εξαφανισθεί ή είναι πολύ σπάνιο σε μέρη που ήταν κοινό πριν από λίγες δεκαετίες. Μάλιστα η WWF Ελλάδος δημιούργησε πανελλαδική καταγραφή των τσακαλιών, η οποία ολοκληρώθηκε το 2004.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η Μελέτη των πληθυσμών τσακαλιού (Canis aureus) σε Χαλκιδική και Πελοπόννησο, που έγινε την περίοδο Ιούνιος 2008 – Σεπτέμβριος 2009 από την WWF και την Καλλιστώ. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή σε ολόκληρη την Πελοπόννησο καταγράφηκαν 177 – κατανεμημένα σε 41 μικρές και 36 μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις