ΑΙΓΙΟ. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την απώλεια της 43χρονης, η οποία ήταν επιχειρηματίας και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Αιγίου και των Πατρών. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της το 2011 είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες συμμορίας που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Συγκλονιστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι πριν από τη δολοφονία του πατέρα της οι δράστες είχαν επιχειρήσει να σκοτώσουν και την ίδια τη Μαρίτα, αλλά η βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό της εξερράγη πριν εκείνη εισέλθει σε αυτό.

Το «κορίτσι με το χαμόγελο» ήταν συνιδιοκτήτρια του γνωστού εστιατορίου beach bar «Ανώνυμο» στον Λόγγο Αιγιαλείας, ήταν πολύ ενεργή στα social media, είχε δική της διαδικτυακή εκπομπή, ενώ υπήρξε και κριτής στα καλλιστεία. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, με τον άνθρωπο που την εντόπισε να είναι η ίδια η μητέρα της, η οποία ανησύχησε, καθώς η Μαρίτα δεν είχε δώσει σημεία ζωής τα τελευταία 24ωρα. Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στον καναπέ του σπιτιού της, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση δεν έριξε φως στα αίτια του μυστηριώδους θανάτου της.

Πλέον οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Απροσδιόριστη αιτία

«Η αιτία θανάτου της γυναίκας είναι μέχρι στιγμής απροσδιόριστη. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων θα μας διαφωτίσουν και τα αναμένουμε. Η 43χρονη δεν φέρει κακώσεις που να υποδηλώνουν ότι ασκήθηκε βία εναντίον της, αλλά στο σημείο όπου βρισκόμαστε δεν μπορούμε να μιλήσουμε κατηγορηματικά και για παθολογικά αίτια. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο θάνατος της γυναίκας επήλθε προ δύοτριών ημερών από τη στιγμή που ανευρέθηκε η σορός», δηλώνει στη Realnews ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης.

Η Μαρίτα Αγγελοπούλου δεν είχε εμφανιστεί στην επιχείρησή της, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για το προσωπικό, καθώς δεν έδινε το «παρών» κάθε βράδυ στο γνωστό εστιατόριο. «Η απώλεια είναι δυσβάστακτη και ο πόνος μεγάλος για όλους εμάς που την έζησαν και ήμασταν κοντά της. Ηταν σαν παιδί μου, μεγάλο κενό στην ψυχή μου. Την καρδιά της Μαρίτας μακάρι να την είχαν όλοι», αναφέρει συντετριμμένη σε δήλωσή της η φωτογράφος Ελευθερία Φριλίγκου, η «δεύτερη μητέρα», όπως συνήθιζε να την αποκαλεί η 43χρονη.

Καρτέρι θανάτου

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 ο πατέρας της Μαρίτας, καθηγητής Μαθηματικών και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης Γιώργος Αγγελόπουλος, επιστρέφει στο σπίτι του μετά από νυχτερινή έξοδο, αλλά παγιδεύεται από αγνώστους που του έχουν στήσει καρτέρι θανάτου, με τους δράστες να ομολογούν μετά τη σύλληψή τους ότι τον σκότωσαν κατ’ εντολή και επί πληρωμή.

Η ίδια πριν από έναν χρόνο είχε αναφερθεί στη δολοφονία του πατέρα της και στο πόσο αυτό το γεγονός καθόρισε τη ζωή της: «Πρόκειται για ένα γεγονός που συντάραξε τον εσωτερικό μου κόσμο πρωτίστως, όλη την ύπαρξή μου. Ή γίνεσαι πιο δυνατός ή καταρρέεις. Εγώ επέλεξα να γίνω πιο δυνατή. Οι αρχές και οι αξίες του πατέρα μου ήταν η δύναμή μου για να μην πέσω. Νοερά κάθε μέρα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου υπάρχει ο πατέρας μου. Η δολοφονία του άλλαξε τη ζωή μου. Ενιωσα ότι πήρα τη ζωή στα χέρια μου μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό. Για εμένα δεν έχει πεθάνει ο πατέρας μου. Θα ζει για πάντα. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν, μόνο την οικογένειά μου. Δεν είμαι πάντα χαμογελαστή, αυτό είναι μια βιτρίνα. Είμαι άνθρωπος κι εγώ και υπάρχουν ημέρες που η ψυχολογία μου δεν είναι καλή».

Οι δράστες

Μετά από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα που εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 59χρονου επιχειρηματία. Την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου είχε δώσει ένας 46χρονος επιχειρηματίας που διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με το θύμα και τους χώριζαν οικονομικές διαφορές. Αξιοποιώντας μαρτυρίες και στοιχεία, οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν με εντάλματα σύλληψης τέσσερις Ελληνες (μεταξύ τους και τον εντολοδόχο) ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία.

«Η δολοφονία είχε οικονομικά κίνητρα. Ο κατηγορηθείς ως ηθικός αυτουργός είχε προσλάβει τους δολοφόνους. Αλλοι συγκατηγορούμενοι είχαν αναφέρει πως σκοπός τους ήταν να δολοφονήσουν και τη Μαρίτα. Ηταν ένα πρόσχαρο και καλόψυχο κορίτσι, με αγνή πραγματικά ψυχή. Αγαπούσε και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα της και η δολοφονία του είχε συνταράξει τον εσωτερικό της κόσμο», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις