ΣΚΑΛΑ. Όπως ειπώθηκε, «…οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Δημήτριο τού Δήμου Ευρώτα στηρίζονται στο τρίπτυχο Ιστορία-Πολιτισμός-Διασκέδαση».

4 – 6/8/2022

Πρόκειται για πολιτιστικό τριήμερο «γεμάτο δράσεις και διασκέδαση», που οποίο θα διεξαχθεί 4-6 Αυγούστου, όμως, ήδη από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου «…βρίσκεται σε εορταστική τροχιά».

Έτσι, μέχρι την Τετάρτη 3/8 και πριν την επίσημη έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, «…θα βρίσκονται σε εξέλιξη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους, τουρνουά μπάσκετ, τουρνουά τάβλι, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια».

Τι περιλαμβάνει το πολιτιστικό τριήμερο:

  • Πέμπτη 4 Αυγούστου

Η πρώτη μέρα του εορταστικού τριημέρου είναι αφιερωμένη στην Ιστορία του Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα με στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν, αναφορικά με την ιστορική εξέλιξη του χωριού, τους σημαντικούς ευεργέτες του, αλλά και τη ζωντανή συζήτηση με συλλόγους των απανταχού Αϊ Δημητριωτών στο εξωτερικό, θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, τευχών της έντυπης εφημερίδας του Αγίου Δημητρίου, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και διαγωνισμός φωτογραφίας.

Η βραδιά κλείνει με παραδοσιακά εδέσματα και παραδοσιακούς λαϊκούς χορούς από τα πέντε χορευτικά τμήματα του χωριού.

  • Παρασκευή 5 Αυγούστου

Η 2η μέρα του τριημέρου είναι αφιερωμένη σε καλλιτεχνικές δράσεις, με προβολή στιγμιότυπων από παλιές θεατρικές παραστάσεις του χωριού, ανακοίνωση του νικητή του διαγωνισμού φωτογραφίας που έγινε την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων και παρουσίαση του θεατρικού έργου που έγινε και κινηματογραφική επιτυχία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» από τη θεατρική ομάδα του χωριού.

  • Σάββατο 6 Αυγούστου

Το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Δημητρίου ολοκληρώνεται με το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με τους Τζένη και Γιάννη Κατσίγιαννη και πλούσια δώρα από τη λαχειοφόρο αγορά.

  • Συνδιοργάνωση

Το πολιτιστικό τριήμερο οργανώνουν ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου και Κοινότητα Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις