ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την περασμένη Κυριακή (7/8ου) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» πραγματοποίησαν κατάβαση/εξερεύνηση στο Σελλέϊκο ποτάμι ή Αρκαδικό ποταμό από την θέση Διπόταμα έως το φαράγγι των Σταλακτιτών.

Το πρώτο κομμάτι, το άγριο κομμάτι του ποταμού από το χωριό Σελλά έως τα Διπόταμα το είχαν εξερευνήσει το 2020 προσκαλεσμένοι από την πρόεδρο του χωριού κα. Χάϊδω Παπαευθυμίου.

Φέτος ο αντιπρόεδρος κ. Αυγερινός Ράμμος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μυραίων και Αλημακαίων ''Η Περιστεριά'' ήταν ο οδηγός των πεζοπόρων, ο οποίος τους ξενάγησε και τους οδήγησε με ασφάλεια έως το φαράγγι των Σταλακτιτών κάτω από τον λόφο της Περιστεριάς.

Οι συμμετέχοντες ακολουθώντας μια δροσερή και καταπληκτική διαδρομή μέσα και δίπλα από την κοίτη του ποταμού, αφού θαύμασαν πρώτα το φαράγγι των Σταλακτιτών, επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς με τους θολωτούς τάφους.

Όλοι οι πεζοπόροι ευχαριστούν θερμά τον κ. Αυγερινό Ράμμο για την άψογη φιλοξενία του, επίσης τον ευχαριστούν γιατί φρόντισε να προσφέρει στον σύλλογό του ''Ευκλή'' δώρα από τον Δήμο Τριφυλίας, που επιλήφθηκε η Προϊσταμένη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κα. Φωτεινή Στυλιανού.

Το επόμενο ραντεβού για την Τριφυλία δόθηκε την Άνοιξη του νέου έτους, ώστε να προσεγγίσουν από ανεξερεύνητο καλντερίμι το γεφύρι του Χατζή Σουμάνη ή Κακή Σουμάνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις