ΣΠΑΡΤΗ. Ο δήμος Σπάρτης προωθεί την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου της Σπάρτης (Πυρί).

Εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και της αγοράς αλλά και φορείς εθελοντισμού λένε «ναι» στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου προκειμένου να στηριχθεί η πόλη και ο νόμος μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Ευρώτα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ο υπεύθυνος Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, συνηγορούν, ο κάθε ένας για δικούς του λόγους, στην προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης και του Πέτρου Δούκα για άμεση επαναλειτουργία του αεροδρομίου στο Πυρί Σπάρτης.

Μάλιστα ξενοδόχοι της πόλης είναι θερμοί υποστηρικτές αυτής της διεκδίκησης που, όπως π.χ. αναφέρει ο διευθυντής του Mystras Grand Palace Resort & Spa κ. Λυκούργος Μηνακάκης, θα ανοίξει «δρόμους» στον τόπο, θα σηματοδοτήσει μια άλλη εποχή για την Σπάρτη και όποια και αν είναι η λειτουργία του δεν μπορεί παρά να συμβάλει τόσο στις μεταφορές και στην ασφάλεια όσο και στον τουρισμό και μάλιστα σε vip αφίξεις.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Σπάρτης εισηγείται σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας ενημερώσει διεξοδικά την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις